Imponerende Van Aert walst naar zege in Heusden-Zolder, opgave Van der Poel Veldrijden
Veldrijden

Imponerende Van Aert walst naar zege in Heusden-Zolder, opgave Van der Poel

Imponerende Van Aert walst naar zege in Heusden-Zolder, opgave Van der Poel

Wout van Aert heeft er in Heusden-Zolder geen twijfel over laten bestaan: hij is dé man van het veldrijden van het moment. De Belg reed al in de eerste ronde de concurrentie aan diggelen. Mathieu van der Poel gaf op na een val.

Met maar liefst 104 mannen doken we de weide in Heusden-Zolder in. Van Aert schoof direct op naar plek twee, terwijl Van der Poel als pakweg vijftiende het veld indook. Van Aerts trainingsmakker Daan Soete was de man die het tempo bepaalde in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Aan het eind van ronde één was het dan Van Aert die zich plooide op de finishstrook, wetende dat Van der Poel enkele secondes verder zat.

Van Aert trok samen met Toon Aerts en Quinten Hermans door. Pidcock zag het gevaar en probeerde het gat toe te rijden. Ook Van der Poel stak een handje bij, terwijl de wat ziekige Iserbyt meer moeite kende om bij te blijven. Dit was echter al op meer dan tien seconden van Van Aert, die ondertussen al afstand had genomen van zijn twee kompanen.

Van Aert superieur, Van der Poel minder

Na twee rondes was Van der Poel dan eindelijk op present twee, al was het op dat moment al op zeventien seconden van de eenzame leider Van Aert. Een meer dan flink gat, waar flink wat arbeid voor geleverd moet worden om het dicht te rijden. Bij Van der Poel draaide het in de derde ronde ondertussen vierkant: hij moest mannen als Kevin Kuhn voorlaten, terwijl Pidcock en Iserbyt wegreden uit de achtervolgende groep.

Van der Poel, die hier de laatste vier keer wist te winnen in Heusden-Zolder, moest het even in zijn eentje gaan doen en verloor de aansluiting met de mannen die voor top vijf/tien streden. Was het een lekke band of gewoon een mindere dag, wat ook niet gek zou zijn na een tweede wedstrijddag op rij na een lange tijd zonder competitie? Uiteindelijk bleek het op een hapering/val te gaan.

Van Aert stoomt onverminderd door

Terwijl Pidcock, Iserbyt en Hermans er een spannende strijd van maakten voor de overige podiumplekken, was Van Aert al vroeg gaan lopen met de zege. De enige opdracht voor de topper van Jumbo-Visma was voor de rest van de cross recht blijven. Dat lukte Van Aert niet, hij schoof weg in een bochtje, maar kon zijn weg voortzetten zonder al te veel erg.

Daarachter zette Iserbyt, die nota bene aan had gegeven last te hebben van buikproblemen, zijn opponenten onder druk. Van der Poel raakte ondertussen verzeild in een groepje met onder meer Lars van der Haar, die ook geen al te beste dag kende. In de zevende ronde gaf Van der Poel er uiteindelijk de brui aan.

Iserbyt en Pidcock slaagden er ondertussen in om Hermans te lossen met enkele snedige versnellingen, waardoor de mannen op het podium al in de voorlaatste ronde vast stonden.

Uitslag Superprestige Heusden-Zolder mannen 2021

1. Wout van Aert
2. Tom Pidcock + 1.04
3. Eli Iserbyt ''
4. Quinten Hermans + 1.21
5. Toon Aerts + 1.45
6. Corné van Kessel + 1.57
7. Laurens Sweeck + 2.04
8. Kevin Kuhn + 2.09
9. Tim Merlier + 2.14
10. Lars van der Haar ''


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws