Pidcock moet meerdere erkennen in ijzersterke Iserbyt in Wereldbeker van Hoogerheide Veldrijden
Veldrijden

Pidcock moet meerdere erkennen in ijzersterke Iserbyt in Wereldbeker van Hoogerheide

Pidcock moet meerdere erkennen in ijzersterke Iserbyt in Wereldbeker van Hoogerheide

Eli Iserbyt heeft in een razendspannende Wereldbekercross in Hoogerheide weten te zegevieren. Hij hield Lars van der Haar en Tom Pidcock van zich af.

Tijdens de laatste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen lieten Van der Haar en Quinten Hermans er geen gras over groeien: de twee vlogen sterk uit de startblokken en namen daarmee een kleine voorsprong op de rest van het veld. Pidcock begon duidelijk wat minder snel aan zijn wedstrijd en moest geleidelijk aan de schade goedmaken. Daar slaagde hij na twintig minuten in.

Knotsgekke fase vol pech

De drie leken zich op te maken voor een spannende strijd, maar daaraan kwam een bruut einde na een tumultueuze fase in de wedstrijd. Het startschot van die fase werd ingeluid door Toon Aerts, die in de achtervolging zijn evenwicht bij de balkjes verloor. Hij kwam daardoor pijnlijk terecht op de hekken, maar kon zijn race voortzetten.

Vervolgens kwam Van der Haar stevig ten val in de afdaling, waardoor hij ook Hermans en Corné van Kessel ophield. Hermans kreeg te maken met ene probleem aan zijn fiets hierdoor, waardoor hij al snel veel plekken verloor. Hij kreeg het probleem niet verholpen, waarna hij zijn wedstrijd lopend moest verderzetten. Door de problemen besloot hij uiteindelijk maar om de wedstrijd niet uit te rijden.

Pidcock verliest mooie voorsprong

Pidcock was intussen gevlogen. De Brit pakte een mooie voorsprong en leek zich op te mogen maken voor de volgende overwinning in zijn sterke seizoen. Dat bleek echter te vroeg gejuicht. Een groepje met Van der Haar, Iserbyt en Michael Vanthourenhout naderde de Brit snel. Vooral Iserbyt wist er met de nodige inspanningen voor te zorgen dat de voorsprong van Pidcock kleiner werd.

Van der Haar moest lossen uit het groepje en ook Vanthourenhout begon te sukkelen bij de balkjes. Iserbyt reed intussen ongenadig hard door en kwam weer tot aan het wiel van Pidcock. De samenkomst zorgde ervoor dat het tempo vooraan wat zakte, waardoor ook Vanthourenhout en Van der Haar weer de aansluiting konden maken. Met vier gingen ze de slotronde in.

Razendspannend slot in Hoogerheide

De slotronde in Hoogerheide was razendspannend. De renners voorin gaven elkaar weinig toe, terwijl vanuit de achtergrond ook Aerts nog dicht in de buurt kwam. De lange Belg bleef kwam echter te laat, aangezien Iserbyt opnieuw de gashendel had opengedraaid.

Iserbyt pakte een kleine voorsprong op zijn concurrenten, maar Pidcock gaf niet op. Hij kwam weer bij het wiel van Iserbyt, maar eroverheen kwam hij niet meer. De sterke Iserbyt bleef vervolgens foutloos en kon zijn handen de lucht ingooien. De moegestreden Pidcock gaf op, waardoor hij nog als derde over de streep kwam.

Wereldbeker Hoogerheide 2022 - mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws