Pidcock slaat na harde crash in Baal de cross in Herentals over en verdwijnt vervroegd van strijdtoneel Veldrijden
Veldrijden

Pidcock slaat na harde crash in Baal de cross in Herentals over en verdwijnt vervroegd van strijdtoneel

Pidcock slaat na harde crash in Baal de cross in Herentals over en verdwijnt vervroegd van strijdtoneel

Tom Pidcock komt dinsdag niet in actie in de cross van Herentals, zo meldt Het Nieuwsblad. De Brit viel op zondag hard in de Nieuwjaarscross in Baal en kiest ervoor om eerst goed te herstellen van de gevolgen.

Pidcock reed aan de leiding in de GP Sven Nys, toen het in de slotronde hopeloos misging. Hij vloog over de hekken en hoewel hij nog wel weer opstapte, ging Eli Iserbyt er met de winst vandoor. Pidcock werd uiteindelijk derde en sprak na afloop van een snee en een kneuzing aan zijn been. 'Hij haalde zijn scheenbeen open en zijn been staat ook heel dik. Het is beter om nu even rust in te bouwen', zo zegt zijn coach Kurt Bogaerts.

In een reactie via de officiële kanalen van INEOS Grenadiers stelt Pidcock z'n fans wel wat gerust. 'Ik heb alweer op de fiets gezeten, maar ben nog niet klaar om te racen. Ik heb een goed blok crossen gehad gedurende de feestdagen, dus ik hou er een positief gevoel aan over. Nu is het tijd om er een streep onder te zetten en te resetten.'

Herentals moet het daardoor doen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die deze week nog volop in actie komen. Voor Pidcock was Herentals zijn laatste cross, alvorens hij zich gaat richten op het wegseizoen. Op 22 januari zal hij in Benidorm nog één keer te zien zijn in zijn regenboogtrui. Pidcock verdedigt in februari zijn wereldtitel niet in Hoogerheide, waardoor hij de WK-trui sowieso gaat kwijtraken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws