Interview | 'Poeck' Pieterse genoot van ellebogenwerk met Van Empel: 'Zijn niet bang, maar houden het netjes' Veldrijden
Veldrijden

Interview | 'Poeck' Pieterse genoot van ellebogenwerk met Van Empel: 'Zijn niet bang, maar houden het netjes'

Interview | 'Poeck' Pieterse genoot van ellebogenwerk met Van Empel: 'Zijn niet bang, maar houden het netjes'

Dat de naam Puck in Spanje niet altijd even gemakkelijk uit te spreken is, weet 'Poeck' Pieterse sinds zondag ook. De kersvers Nederlands kampioene in het veldrijden genoot van het publiek en de wedstrijd in het Spaanse Benidorm.

Waar sommige renners zich niet echt thuis voelden op de gravelomloop aan de Costa Blanca, genoot Pieterse zichtbaar na van het spektakel. 'Het was een heel mooie wedstrijd. Het was zeker wel leuk, het leek een beetje op een streetrace-criterium', vertelde ze na afloop met een grote glimlach op haar gezicht aan In de Leiderstrui.

Pieterse maakte er een mooie strijd van met generatiegenootjes Shirin van Anrooij en winnares Fem van Empel, waarbij het er soms fel aan toe ging. 'Zeker als die snelheid zo hoog ligt, zo met die ellebogen. Ik en Fem zijn allebei zeker niet bang om onze positie op te eisen, dat weten we ook voor elkaar. We houden het wel altijd netjes, zoals je ook nu weer zag. Allebei netjes op onze lijn, niemand die wat verkeerd doet en dan uiteindelijk sprinten om de zege', somt de renster van Alpecin-Deceuninck het boekje zo op.

Interview | 'Poeck' Pieterse genoot van ellebogenwerk met Van Empel: 'Zijn niet bang, maar houden het netjes'

Rensters namen in Benidorm geen 'risico's die niet nodig waren'

Toch was de cross niet geheel zonder risico, merkte ook zij. 'Ik schatte wat bochten niet helemaal goed in. Er zat een achterblijver voor en daardoor raakte ik wat afgeleid, maar je gaat zo snel daar. Dan is het ook gevaarlijk, want je wil er wel inslippen, maar als je dan valt lig je daar niet lekker. Maar goed, uiteindelijk maakt het dat ook wel wat mooi', klinkt het fietsdier in Pieterse.

Weliswaar was het niet alles of niets, zondag in Benidorm. 'We namen de risico's die nodig waren, maar waren zeker ook wel aan het opletten. Tijdens de wedstrijd was ik verder niet bezig met het WK ofzo.' Waar ze wel mee bezig was, was het in groten getale toegestroomde publiek in Spanje, dat massaal 'Poeck, poeck, poeck' schreeuwde naar Pieterse. 'Het was echt druk hier, dat was wel super mooi.'

Pieterse heeft al mooi kunnen genieten van haar Nederlandse driekleur. 'We trainden in Spanje, dus ik heb er mooi de hele week in kunnen fietsen. Dat was wel leuk', stelde de winnares van een loodzwaar NK veldrijden. 'Ik had vooral last van mijn arm nadien, vanwege het de hele tijd optillen van de fiets. Verder had ik wat pijntjes aan mijn hamstrings en achillespezen van de week, maar hier in Benidorm had ik eerder last van de trainingen die we afgelopen week hier gedaan hebben', sluit ze af met een lach.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws