🎥 'Pretty short, pretty fast!' Parcours in Pontchateau lijkt ondanks storm en regen gemaakt voor Nys en co Veldrijden
Veldrijden

🎥 'Pretty short, pretty fast!' Parcours in Pontchateau lijkt ondanks storm en regen gemaakt voor Nys en co

🎥 'Pretty short, pretty fast!' Parcours in Pontchateau lijkt ondanks storm en regen gemaakt voor Nys en co

Wie dacht dat we zondag een dag vol moddercrossen tegemoet gaan in Pontchateau: think again! De organisatie van het EK veldrijden besloot vrijdag het zaterdagprogramma volledig te schrappen, maar dat lijkt vooral vanwege de harde en gevaarlijke wind. Een blik op de verkenning van vrijdag toonde namelijk een snel en technisch parcours.

West-Frankrijk had het de afgelopen dagen aardig te verduren. Ook In de Leiderstrui wist pas op donderdagavond zeker dat er dit weekend een EK wordt afgewerkt. Na een autorit van tien uur kwam er vrijdagmiddag het bericht dat er zaterdag toch niet gecrosst gaat worden, maar vrijdag zagen we al wel renners op het parcours. Er werd een Mixed Team Relay afgewerkt, maar de renners en rensters kregen bovenal de kans om het rondje al eens goed te verkennen.

De Brit Cameron Mason werd gespot met een GoPro om z'n borst en de beelden ervan zette hij vrijdagavond op Youtube. Het bevestigt wat van buitenaf al zo leek: het parcours ligt er héél goed bij. Op de vele stroken met gras was het vrijdag bijna niet vettig, ondanks dat het op donderdag nog hard regende. 'Het wordt een snelle', horen we de 23-jarige Mason zeggen, als hij de eerste U-turns op het gras heeft gemaakt. Hier en daar wat diepere moddersporen, maar geen sprake van plassen. Die werden op het open veld netjes weggewaaid door Ciarán.

Na de start op het gras duiken we het bos in, met een rappe afdaling en vervolgens een explosief klimmetje. Ook die lag er opvallend droog bij. 'Punchy', zegt Mason erover. 'De drainage lijkt heel goed, met de storm die we hebben gehad. Het is opvallend droog, ik rijd op de grifo.' De grifo-band heeft iets minder grof profiel dan de rhino, die gebruikt wordt bij zware moddercrossen. Een teken aan de wand...

Na twee snelle afdalingen, waarin nog wel wat modder viel te bespeuren, volgen er drie keer trappen en één keer de balkjes. Laatstgenoemde werden door Mason jumpend genomen, wat al veel zegt. De trappetjes gingen lopend bij deel één en drie en fietsend bij deel twee, daar alleen Thibau Nys de techniek lijkt te beschikken om bij de steilere trappen zittend op zijn fiets omhoog te stuiteren. 'Deel twee van het parcours slaat in. Pretty short, pretty fast', aldus de conclusie van Mason.

Video: Dit is het parcours van het EK veldrijden in Pontchateau

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws