Reacties Wereldbeker Tábor | 'Ik wist dat ik het op de balkjes zou verliezen' Veldrijden
Veldrijden

Reacties Wereldbeker Tábor | 'Ik wist dat ik het op de balkjes zou verliezen'

Reacties Wereldbeker Tábor | 'Ik wist dat ik het op de balkjes zou verliezen'

Mathieu van der Poel was weer outstanding in de Wereldbekercross in het Tsjechische Tábor. Met Lars van der Haar stond er bovendien nog een Nederlander op het podium. Wout van Aert kwam er niet aan te pas en werd pas zevende. In de Leiderstrui zet de belangrijkste reacties van vandaag op een rijtje.

Nummer twee Michael Vanthourenhout probeerde Van der Poel nog even te volgen, maar besefte al snel dat hij voor de tweede plaats zou rijden. 'Het was moeilijk. Ik denk dat Toon (Aerts) een foutje maakte en daardoor was Mathieu meteen weg. Ik heb nog geprobeerd om dichterbij te komen maar ik voelde dat hij iets te snel reed. Daarna heb ik snel beslist om mijn eigen tempo te zoeken. Ik denk dat het een goede beslissing was. Het was nog spannend om de tweede plaats, maar mede dankzij de balken kon ik het vasthouden. Het is een parcours wat ik graag doe.'

Lars van der Haar streed lange tijd met Michael Vanthourenhout voor de tweede plaats, al waren de balkjes niet in het voordeel van de Nederlander, die uiteindelijk derde eindigde. 'Ik wist natuurlijk dat ik het daar zou verliezen. Ik heb geprobeerd om hem op een onverwacht moment voorbij te steken. Maar hij was gewoon iets sterker. Dat is jammer maar ik heb het geprobeerd. Ik ben heel blij met de derde plaats. Ik had gehoopt op een podiumplek want het is een parcours wat me heel goed ligt. Over Mathieu valt niet veel te zeggen, ik denk dat hij op ieder parcours moeilijk te kloppen is maar hier zeker', besloot de Woudenberger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws