Schreiber zet alles op WK-titel bij beloften: 'Bäckstedt, Bentveld, Zemanová en ik zijn de topfavorieten' Veldrijden
Veldrijden

Schreiber zet alles op WK-titel bij beloften: 'Bäckstedt, Bentveld, Zemanová en ik zijn de topfavorieten'

Schreiber zet alles op WK-titel bij beloften: 'Bäckstedt, Bentveld, Zemanová en ik zijn de topfavorieten'

Marie Schreiber is bezig aan een prima veldritwinter. De Luxemburgse dame van SD Worx nam na afloop van de door Puck Pieterse gewonnen Wereldbekerwedstrijd in Hulst, waar ze uiteindelijk als achtste finishte, tijdens het uitrijden de tijd voor een gesprekje met In de Leiderstrui!

Vierde in Dublin, tweede in Flamanville, zesde in Diegem: Schreiber is al maandenlang een vaste waarde in de top tien bij de elite dames. De vier talen sprekende renster uit Bettborn - Schreiber beheerst het Engels, Nederlands, Duits én Frans - doet het vooral in manches van de Wereldbeker erg goed, wat haar op moment van schrijven een tweede plaats in de U23-rangschikking van het regelmatigheidsklassement oplevert. 'De vier beste dames van het moment zijn zo goed dat ze eigenlijk een een andere competitie vormen. Ze zijn echt van een ander niveau', is ze allereerst lovend over hetgeen Fem van Empel, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand laten zien.

'Ik denk dat het voor dit seizoen nog buiten mijn bereik is om me tussen hen te voegen', vervolgt ze. 'Het doel is natuurlijk om ieder jaar een stap dichterbij te komen. Maar ze steken er momenteel wel zo ver bovenuit, dat ik probeer volledig op mezelf te focussen. En natuurlijk op de duels met de U23-dames.' Op het WK veldrijden in Tabór zal Schreiber een gooi doen naar de wereldtitel bij de beloften. Die wedstrijd lijkt op voorhand een uiterst spannende te gaan worden. Dat beaamt ook Schreiber, die zichzelf niet als topfavoriet durft te zien. 'Ik zie mezelf niet per se als de absolute favoriete op de wereldtitel. Er zijn naar mijn idee vier dames met goede papieren: Leonie Bentveld, Zoe Bäckstedt, Kristýna Zemanová en ik. We zitten allemaal op ongeveer hetzelfde niveau. Dat gaat waarschijnlijk voor een mooie strijd op het WK zorgen.'

Schreiber maakt van Wereldbeker geen doel op zich

Het is dan ook die felbegeerde regenboogtrui die de hoogste prioriteit geniet bij Schreiber. 'Het WK veldrijden is voor mij veruit het belangrijkste doel. In de strijd om de Wereldbeker heb ik immers al een aantal koersen overgeslagen. Dan wordt het moeilijk om daar nog te winnen, temeer omdat ik in Dendermonde ook niet finishte. Ik sta wel op de tweede plaats in het U23-klassement, maar Leonie is niet meer te achterhalen. Dan zou ik echt een paar keer moeten winnen. Of Leonie zou een paar keer niet moeten rijden of uitvallen. Ik wil het dus wel gewoon goed doen, maar het belangrijkste doel is het zeker niet.'

Aan de vorm, maar ook het zelfvertrouwen ligt het zeker niet bij Schreiber. 'Ik denk dat ik in een goede vorm verkeer. Ik heb veel wedstrijden gereden in de kerstperiode, maar ik ben van mening dat ik snel herstel. Over het algemeen is het gevoel dus zeer zeker goed.' En dat zorgt ervoor dat wij als wielerfans met smart uitkijken naar de titanenstrijd tussen Marie, Zoe, Leonie en Kristýna!

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws