SD Worx houdt crossambities Wiebes niet tegen: 'Kan zeker geen kwaad met het oog op de weg' Veldrijden
Veldrijden

SD Worx houdt crossambities Wiebes niet tegen: 'Kan zeker geen kwaad met het oog op de weg'

SD Worx houdt crossambities Wiebes niet tegen: 'Kan zeker geen kwaad met het oog op de weg'

Een opvallende naam op de startlijst van de vrouwencross in Niel van vrijdag: Lorena Wiebes. De rappe vrouw van (nu nog) Team DSM eindigde uiteindelijk als 22e, op meer dan zes minuten van winnares Ceylin del Carmen Alvarado.

'Ik ben al blij dat ik niet uit koers ben genomen', klonk het na afloop met een glimlach voor de camera van Sporza. 'Het is een goede intervaltraining. Het is technisch, maar ook explosief. Je moet een beetje "punchy" zijn. Het is goed om mijn techniek op peil te houden' stelde Wiebes.

'Helemaal nieuw is het veldrijden ook niet voor mij', zegt de Nederlandse. 'Ik reed bij de jeugd heel vaak in het veld, daar is het voor mij allemaal begonnen. Pas daarna begon ik op de weg. En ook vorig jaar nam ik deel aan de crossen in Kortrijk en Boom.'

'Ik wil graag nog enkele crossen rijden dit jaar. Volgend seizoen rijd ik bij een nieuwe ploeg (SD Worx, red.) en momenteel cross ik met mijn eigen materiaal. Mijn nieuwe ploeg vindt het alleszins niet erg dat ik enkele crossen rijd. Dit kan zeker geen kwaad met het oog op de weg', sluit ze af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news