Eli Iserbyt vond het 'niet tof' om uitspraak Niels Albert te lezen: 'Heb er toch moed uit geput' Veldrijden
Veldrijden

Eli Iserbyt vond het 'niet tof' om uitspraak Niels Albert te lezen: 'Heb er toch moed uit geput'

Eli Iserbyt vond het 'niet tof' om uitspraak Niels Albert te lezen: 'Heb er toch moed uit geput'

Eli Iserbyt wist vrijdag in Niel de spotlights op zich gericht. De Belg kampte tijdens het EK in Namen met klachten aan zijn rug, waar in de Vlaamse media het nodige over geschreven werd. Zo zei Niels Albert dat hij beter 'een kantoorbaan kon gaan zoeken' als de klachten chronisch zouden zijn.

Die uitspraken zijn ook tot Iserbyt gekomen, zo vertelde hij vrijdag na de wedstrijd aan HLN. 'Het was geen gemakkelijke week. Ik wilde bewijzen dat ik ook met tegenslag verder kan rijden. Het was niet tof om Niels Albert te lezen. Ik heb er toch moed uit geput. Ik heb Niels nog gehoord. Hij zei: ‘Als we het over jou hebben, wil dat toch iets zeggen.''

Iserbyt bewees in Niel met een vierde plek dat zijn opgave op het EK tot dusver op zichzelf stond, al kende hij wel flink wat pech. 'Ik ging overkop, van boven naar beneden. Mijn zadel brak, mijn stuur stond scheef, ik bloedde uit de knie en ik moest nog tot de materiaalpost lopen. Ik hervatte op een vijftiende plek, een minuut achter de koplopers. Na de val ging het beter. Ik kwam steeds dichter. Ik reed nog een goede koers, jammer van de pech', vertelde hij na de door Laurens Sweeck gewonnen wedstrijd.

Iserbyt heeft al sinds zomer last van zijn rug

De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal, die op social media kritiek kreeg omdat hij Corné van Kessel volgens sommigen gehinderd zou hebben, heeft al een tijdje ongemakken van zijn rug. 'Ik heb al last sinds de zomer. Tot Namen was het onder controle. Ik moet er harder aan werken. Het is een zaak van lange adem. Ik heb alle crossen met een beetje last gereden. Ik won toch vijf crossen, daarom wou ik er niks over zeggen', klonk de plausibele uitleg van de man die een goede seizoensstart kende van de crosswinter.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws