Sven Nys bemoeit zich met Amerika-discussie: 'Er is na België geen land waar zoveel crossen worden verreden' Veldrijden
Veldrijden

Sven Nys bemoeit zich met Amerika-discussie: 'Er is na België geen land waar zoveel crossen worden verreden'

Sven Nys bemoeit zich met Amerika-discussie: 'Er is na België geen land waar zoveel crossen worden verreden'

In navolging van mannen als Bart Wellens en Jurgen Mettepenningen heeft ook Sven Nys zich bemoeid met de 'Amerika'-discussie, welke de voorbije dagen de kop op stak in de veldritwereld. Er waren veelal kritische geluiden te horen omtrent het organiseren van veldritten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, al wil Nys juist graag wat meer lof voor de crossen in de Verenigde Staten vergaren...

'Wij hebben onze renners en rensters vrijgelaten in hun keuze of ze al dan niet de oversteek maken naar Amerika. We ondersteunen de uitgaven echter niet voor de trip naar Waterloo', zo vertelde de 45-jarige Wellens, ploegbaas bij Circus-ReUz-Technord, in het kader van de aanstaande Wereldbekermanche van Waterloo. Het resulteerde in het feit dat geen enkele van zijn coureurs ging afreizen naar Wisconsin. Bij Pauwels Sauzen-Bingoal gingen ze op hun beurt wél naar 'The States', zij het puur vanuit sportief opzicht. 'De Wereldbeker is het meest prestigieuze klassement in het veldrijden en daarom een doel voor onze ploeg. Het blijft wel gekkenwerk. Voor een wedstrijd van één uur reizen we helemaal naar Amerika af', duidde Mettepenningen op zijn beurt.

Nys vraagt om meer waardering voor Amerikaanse veldritten, Iserbyt stelt kosten-batenanalyse op

Ook Nys, ploegleider bij Baloise Trek Lions, heeft dus van zich laten horen. In een bericht op X (voorheen Twitter) stelt de crosslegende dat de Verenigde Staten na België het populairste veldritland is en dat een beetje meer waardering wel op zijn plaats is. 'Er is na België geen land in de wereld waar zoveel crossen worden georganiseerd als in de Verenigde Staten. Alleen al in Wisconsin worden bijvoorbeeld ieder weekend vijftien veldritten gehouden. De mensen die dat mogelijk maken, wil ik allemaal bedanken. Zij verdienen het dat er tenminste één Wereldbekermanche per jaar is', aldus de vader van Thibau Nys (die recentelijk in Beringen al wist te zegevieren). De cross in Waterloo wordt op niet al te grote afstand van het hoofdkwartier van Trek, dat dus gesitueerd is in de VS, verreden.

Zoals gesteld, reist Pauwels Sauzen-Bingoal wél af naar Amerika. Leonie Bentveld, Ryan Kamp, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt zijn de vier namen die namens die brigade participeren. Laatstgenoemde reageerde bij Het Laatste Nieuws ook op het rumoer. 'De Wereldbeker is een klassement dat we willen binnenhalen met het team. Daarom gaan we met een grote omkadering', sluit hij zich aan bij Mettepenningen. 'Het is een moeilijke oefening', gebiedt eerlijkheid hem vervolgens wel te zeggen. 'Winnen is goed, tweede is break-even en vanaf de derde plaats lijden we verlies. Ik denk dat het nog steeds de moeite waard is en ik hoop dat er in de toekomst nog wedstrijden zullen bijkomen', sluit hij af met een analyse van het kostenplaatje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws