Sweeck en Kaptheijns starten crossseizoen met zege, Verschueren morele winnaar Veldrijden
Veldrijden

Sweeck en Kaptheijns starten crossseizoen met zege, Verschueren morele winnaar

Sweeck en Kaptheijns starten crossseizoen met zege, Verschueren morele winnaar

Zonder de grootste namen aan de start te hebben is zondag in Eeklo het veldritseizoen afgetrapt. Mathieu van der Poel stapt pas in oktober in en Wout van Aert zal door een zware blessure weinig tot geen crossen kunnen rijden. En dus is het aan de anderen om hun kans te grijpen.

Dat deed Laurens Sweeck in de eerste veldrit van het seizoen met een heus Pauwels Sauzen-Bingoal-feestje. Sweeck profiteerde van een fout van Eli Iserbyt in de laatste ronde en bleef zijn ploeggenoot met vier seconden voor. Quinten Hermans en Toon Aerts volgden op 6 seconden van de winnaar. De eerste Nederlander was Lars van der Haar op plaats 11, vlak voor land- en ploeggenoot Corné van Kessel.

Uitslag Ethias Cross Eeklo 2019 mannen

1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt +0.04
3. Quinten Hermans +0.06
4. Toon Aerts +0.06
5. Daan Soete +0.09
6. Michael Vanthourenhout +0.13
7. Jens Adams +0.16
8. Tom Meeusen +0.27
9. Jim Aernouts +0.31
10. Gianni Vermeersch +0.59

Ook bij de vrouwen won Pauwels Sauzen-Bingoal en dat deed het met Maud Kaptheijns. In de sprint klopte de Nederlandse landgenote Inge van der Heijden en Anna Kay. Loes Sels en Shirin van Anrooij konden het trio niet volgen en werden op ruim een halve minuut respectievelijk vierde en vijfde.

Een achtentwintigste plaats was er voor Jolien Verschueren, al moest ze een ronde voor tijd opgeven. Normaliter geen uitslag om speciaal te vermelden, maar ditmaal wél omdat het voor de Belgische haar eerste cross was sinds er in april 2018 een hersentumor werd geconstateerd. Slechts een maand geleden stopte ze met chemokuren.

'Ik had gehoopt om de wedstrijd te kunnen uitrijden. Dat is niet gelukt, maar nu weet ik wat ik moet doen om er straks weer écht te staan. Ik ben nog maar een dikke maand chemovrij en mag dus nog geen wonderen verwachten', zei Verschueren, die baalde van haar opgave bij Sporza. Ook had ze last van haar ribben wegens een val op de mountainbike, drie weken geleden.

Uitslag Ethias Cross Eeklo 2019 mannen

1. Maud Kaptheijns
2. Inge van der Heijden +0.02
3. Anna Kay +0.05
4. Loes Sels +0.31
5. Shirin van Anrooij +0.38
6. Laura Verdonschot +1.08
7. Ellen van Loy +1.18
8. Alicia Franck +1.18
9. Manon Bakker +1.32
10. Sophie de Boer +2.05

(Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

Check hier de veldritkalender 2019/2020

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws