Sweeck houdt Aerts af in spektakelstuk in Hamme, Pidcock valt in slotronde Veldrijden
Veldrijden

Sweeck houdt Aerts af in spektakelstuk in Hamme, Pidcock valt in slotronde

Sweeck houdt Aerts af in spektakelstuk in Hamme, Pidcock valt in slotronde

Laurens Sweeck heeft op een indrukwekkende manier de Flandriencross in Hamme op zijn erelijst gezet. De Belg was, na een val van Tom Pidcock in de slotronde, de beste van een kopgroep van vier, die in het midden van de cross ontstond. Toon Aerts werd tweede.

Aerts was verrassend genoeg de man die als eerste het veld indook, terwijl Pidcock zijn start wat miste en rond plek twaalf bivakkeerde. Aerts besloot daar logischerwijs niet op te wachten, hij trok het veld op een lint. Corné van Kessel volgde gezwind, evenals onder meer de Spanjaard Felipe Orts en de Franse wegrenner Clément Venturini.

Een val van Eli Iserbyt, op dat moment fietsend op positie drie, zorgde voor wat tumult. Het stokte wat en de Belg moest flink wat posities prijsgeven. Ook zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout klapte even later door de grond, maar beiden konden hun weg vervolgen.

Al die euvels zorgden ervoor dat Aerts en Van Kessel tien seconden weg konden rijden, terwijl Pidcock nog een stukje verder passeerde. Vooraan liet Aerts zijn compagnon ondertussen achter, hij leek over een ultragoede dag te beschikken.

Pidcock heeft halve race nodig om motor op te warmen, maar blaast zich op

Pidcock kwam vanuit de achtergrond ook op stoom, hij naderde Bingoal-mannen Iserbyt en Laurens Sweeck. Eén ronde later was het de Brit die ook het gat naar Aerts dichtte, in mum van tijd ging de voorsprong van de lange Belg van twintig naar nul seconden. Sweeck volgde Pidcock, Iserbyt had het al wat lastiger.

Even later moesten ook Aerts en Sweeck eraan geloven: niemand anders dan Pidcock was de sterkste man hier in Hamme. Een vermeend probleem met zijn schoen zorgde er echter voor dat hij weer werd terug geslagen, waardoor Aerts en Sweeck plots weer terug in de race kwamen.

Pidcock keert terug, maar val maakt einde aan ambities

Pidcock kwam weer terug in de race, maar de imponerende pedaalslagen waarmee hij vantevoren wegreed waren plots weg. Volgens Sporza zou het om een hongerklopje kunnen gaan, er werd namelijk een gelletje geplakt op de fiets van de Brit. Desalniettemin kwamen de vier mannen weer bij elkaar, wat een interessant slot beloofde.

In de laatste ronde trok Pidcock alles op een lint, maar een val maakte direct een eind aan zijn ambities. Pidcock kon voortdoen, maar zag zijn hoop op winst vervliegen, Aerts en Sweeck waren er door en mochten op die manier om de zege strijden. Ook Iserbyt mengde zich even later in de debatten,

Sweeck denderde op kop door en zette op die manier Aerts in de tang, in de wetenschap dat ook Iserbyt present was. Aerts beet zich krampachtig vast, maar moest toezien hoe Sweeck zich van hem ontdeed en op de meet een half metertje overhield.

Uitslag X2O Trofee Flandriencross Hamme 2022 mannen

1. Laurens Sweeck
2. Toon Aerts ''

3. Eli Iserbyt + 0.05
4. Lars van der Haar + 0.29
5. Tom Pidcock + 0.33
6. Michael Vanthourenout + 0.35
7. Corné van Kessel + 1.01
8. Tom Meeusen + 1.14

9. Clément Venturini + 1.20
10. Toon Vandebosch + 1.27

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws