Sweeck verklaart misbaar na zege in Maldegem: 'Mijn ploeg reed achter ons aan' Veldrijden
Veldrijden

Sweeck verklaart misbaar na zege in Maldegem: 'Mijn ploeg reed achter ons aan'

Sweeck verklaart misbaar na zege in Maldegem: 'Mijn ploeg reed achter ons aan'

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross in Maldegem op zijn naam geschreven. Al in de eerste ronde reed de Belg weg van het pak, waarna enkel Michael Vanthourenthout de sprong wist te maken. Hij viel echter (letterlijk) weg. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal wist de wedstrijd solo te winnen. Al ging dat niet zonder slag of stoot.

Al in de eerste rond toonde Sweeck zijn goede benen. 'Ja het ging eigenlijk direct goed in de eerste ronde. Vooral in de tweede helft van die eerste ronde. De wind viel alleen heel erg tegen. Ik was heel blij dat Michael de sprong kon maken. Dat was ideaal. We hebben heel hard moeten knokken. Door de wind voelde het aan als een lange wedstrijd.'

Half koers maakte de winnaar zichtbaar misbaar door zijn hand in de lucht te steken richting ploegleider Richard Groenendaal. In het flashinterview legt hij uit waardoor hij dit deed. 'Ik vond dat we te weinig steun kregen van de ploeg. Sterker nog, naar mijn idee hielden onze renners de achtervolging juist op gang en reed de ploeg achter ons aan. Dat was niet in ons voordeel. Toen Michael viel, hoorde ik opeens iedereen langs de kant 'allez' roepen. Toen stond ik er alleen voor, gelukkig kon ik vol door rijden', aldus de winnaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws