Sweeck rondt overmacht Pauwels Sauzen-Bingoal af in Ethias Cross Maldegem; Van der Haar derde Veldrijden
Veldrijden

Sweeck rondt overmacht Pauwels Sauzen-Bingoal af in Ethias Cross Maldegem; Van der Haar derde

Sweeck rondt overmacht Pauwels Sauzen-Bingoal af in Ethias Cross Maldegem; Van der Haar derde

Laurens Sweeck mag zich na een leuke cross de winnaar van de Ethias Cross in Maldegem noemen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed met ploegmaat Michael Vanthourenhout weg van de concurrentie, maar zag zijn teamgenoot afhaken door een val.

Corné van Kessel kende een kanonstart in Maldegem, waar het publiek voor het eerst in weken weer langs de kant mocht verschijnen. De Belgen waren hierdoor misschien wat overweldigd, want het waren een Nederlander (Van Kessel) en Zwitser (Kevin Kuhn) die als eersten het veld indoken. Voor een andere Nederlander, Lars van der Haar, eindigde de wedstrijd al zo goed als na enkele honderden meters: hij viel terwijl hij over de balken heen wilde springen.

Sweeck kon de val van zijn opponent ontwijken en was de volgende die de kop van de wedstrijd overnam. Ploeggenoot Vanthourenhout volgde hem gezwind, terwijl de rust toch sneller dan verwacht een gaatje moest laten. De twee ploeggenoten van Pauwels Sauzen-Bingoal vonden elkaar snel en sloegen een mooi gat.

Hommeles in het Pauwels Sauzen-Bingoal-kamp

Opvallend: een andere man van de sauzenploeg, Toon Vandebosch, begon plots het tempo te dicteren in de achtergrond. In datzelfde groepje maakt Kuhn een koprol in het zand, waardoor onder meer Van der Haar en Eli Iserbyt hem weer voorbij konden steken.

Sweeck leek niet blij met het feit dat ploegmaats Vandebosch en Iserbyt reden in de achtergrond, hij maakte in de vijfde ronde wat misbaar naar de achtervolgers. Dit had indirect effect; Vandebosch en Iserbyt nestelden zich achter Felipe Orts en ook Van der Haar, die terugkeerde aan het front.

Een val van Vanthourenhout zorgde ervoor dat de twee musketiers vooraan alsnog van elkaar verlost waren, wat Sweeck de mogelijkheid gaf om de laatste drie rondes redelijk soeverein af te werken. Daarachter wist Eli Iserbyt het feestje compleet te maken door tweede te worden. Lars van der Haar werd derde.

Uitslag Ethias Cross Maldegem mannen 2022

1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt
3. Lars van der Haar
4. Niels Vandeputte
5. Toon Vandebosch

6. Felipe Orts
7. Tom Meeusen
8. Timon Rüegg
9. Daan Soete
10. Thibau Nys


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws