Van der Haar tevreden met plek drie: 'Had niet verwacht podium te rijden na die val' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar tevreden met plek drie: 'Had niet verwacht podium te rijden na die val'

Van der Haar tevreden met plek drie: 'Had niet verwacht podium te rijden na die val'

Lars van der Haar eindigde als eerste Nederlander op de derde plaats van de Ethias Cross in Maldegem. Dit ondanks een valpartij op de balkjes. De Europees Kampioen bleef alles geven om nog op het podium te komen. En met succes. Al geeft hij in het flashinterview aan dat dit voor hem enigszins als een verrassing kwam.

'Ik had niet verwacht dat er na mijn valpartij nog een podium in zat', aldus Van der Haar. 'Ik ben gewoon vol gas gegaan in de wetenschap dat morgen wat minder op mijn lijf geschreven is, vanwege de weersverwachtingen. Mijn gedachtes waren: het publiek is hier niet voor niets, en je wordt hier ook voor betaald. Al vond ik mezelf na mijn val wel een sukkel.'

Door de valpartij van Michael Vanthourenhout voorin de koers, bleef alleen Laurens Sweeck nog over. Plots reed Van der Haar dus voor plek twee. 'Toen Michael heel lullig uitviel, was er voor mij wel meer kans op een podium. Ik wist namelijk dat ik Eli Iserbyt nog om mijn oren zou krijgen in het slot. Ik zat immers vol te geven en hij zat in mijn wiel. Uit eindelijk zat ik goed kapot en ben ik erg blij met plek drie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws