Thomas de Gendt droomt nog van avontuurtje in Azië: 'Om af te bouwen als renner' Wielrennen
Wielrennen

Thomas de Gendt droomt nog van avontuurtje in Azië: 'Om af te bouwen als renner'

Thomas de Gendt droomt nog van avontuurtje in Azië: 'Om af te bouwen als renner'
0 reacties Bron 'Uitbollen in Azië' en gravelwedstrijden: Thomas de Gendt stopt allerminst met fietsen na profpensioen

Thomas de Gendt kondigde zijn pensioen als profrenner onlangs aan. De 37-jarige Belg hangt na het seizoen 2024 zijn fiets echter nog niet helemaal aan de wilgen. Althans, dat is zijn wens. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelde De Gendt dat hij dan wel wil stoppen als prof, maar op een lager niveau nog graag een tijdje door zou willen rijden. 'Ik zou nog wel willen rijden voor een Aziatisch team op continentaal niveau.'

Gaat de kleurrijke De Gendt dan op zoek naar exotische oorden? Eerst nog even terug naar komend jaar. 'Ik zat te denken: wat na 2024? Het was een goed moment om mijn afscheid als prof aan te kondigen. Maar ik wil er zeker nog wel wat van maken', zo stelt de nummer drie van de Giro van 2012. Over de redenen voor zijn pensioen is hij vrij helder. 'Ik heb geen zin meer om veel winters op de rollen te trainen op regenachtige dagen, of te stressen over contracten. Uiteindelijk is het ook goed om plaats te maken voor nieuwe gasten', benoemt hij een combinatie van factoren.

Afbouwen in Azie? 

'Het wordt gewoon ieder jaar iets minder', vervolgt De Gendt. 'Als het écht moet, zou ik nog vier jaar competitief kunnen zijn, maar ik word niet meer beter. Dan is het goed om zelf de knoop door te hakken. Dat laat ik liever anderen niet doen.' De ritwinnaar in de Tour, Vuelta én Giro geeft bovendien aan dat hij graag bij familie is. De Gendt heeft twee jonge kinderen.

Op de vraag wat hij dan na 2024 gaat doen, antwoordt De Gendt karakteristiek: 'Uitbollen. Het kan goed zijn dat ik op continentaal niveau nog verder fiets en ik zou graag meedoen aan gravelkoersen in bijvoorbeeld Afrika.' Daarna komt er nog een opvallende wens naar boven. 'Ik zou ook prima door kunnen fietsen in Azië. Puur voor het plezier. Veertig dagen per jaar, voor een broek en een trui. Ik zou daar graag koersen, en er zijn voorbeelden van renners die daar een paar rittenkoersen per jaar rijden voor continentale ploegen. Dat is een ervaring ik graag zou opdoen. Het verbreedt je horizon. Een paar jaar zo uitbollen, dat lijkt me wel wat', zo besluit de avonturier pur sang over zijn plannen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws