Update II | Iserbyt kan cross-seizoen vervolgen, fysio-oefeningen moeten zenuwpijnen bestrijden Veldrijden
Veldrijden

Update II | Iserbyt kan cross-seizoen vervolgen, fysio-oefeningen moeten zenuwpijnen bestrijden

Update II | Iserbyt kan cross-seizoen vervolgen, fysio-oefeningen moeten zenuwpijnen bestrijden

(6 november 2022) Eli Iserbyt kon geen rol van betekenis spelen op het EK veldrijden in Namen. De Belg, vooraf door velen gedoopt als top- of op zijn minst schaduwfavoriet, stapte al snel in de wedstrijd uit koers. Dit gebeurde na een acute pijn in de eerste ronde, toen hij op de schuine kant van de fiets moest.

Tegen Sporza doet Iserbyt zijn relaas. 'Bij de eerste schuine kant raakte ik uit evenwicht en moest ik van de fiets. Omdat mijn ketting eraf lag, moest ik even lopen.' Iserbyt verloor toen al een aantal plekken, maar was alles behalve uitgeschakeld voor de winst. Hij reed per slot van rekening in de groep met Michael Vanthourenhout. 'Toen ik weer op mijn fiets sprong, voelde ik iets in mijn linkerbeen. Een verrekking of een verdraaiing? Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat ik hevige pijn had. Jammer, want tot dan had ik een heel goed gevoel. Mijn start was prima.'

Iserbyt pakte inderdaad de kopstart. Gedurende de eerste ronde leken Lars van der Haar, de uiteindelijke nummer twee, en hijzelf de sterksten. Dat was buiten Vanthourenhout gerekend. De Belg knokte zich terug tot Van der Haar en vocht een episch duel met hem uit gedurende de eerste helft van de wedstrijd. In de tweede helft bleek de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal de beste van de dag.

Wat Vanthourenhout kon, kon Iserbyt niet. Terugvechten zat er voor hem niet in nadat hij voelde dat hij met zijn linkerbeen geen kracht meer kon zetten. 'Het was heel raar. Ik moet zeggen dat ik sinds mijn rugproblemen met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant kamp. Ik dacht dat het beter was, maar het speelde vandaag weer op. Het probleem zit niet meer bij mijn rug zelf, maar ik wil me er niet achter wegsteken dat ik ergens iets chronisch heb. Het is onder controle, maar met een verkeerde beweging is het weer geïrriteerd.

Update - 7 oktober 2022 (16.45 uur): MRI-scan zal oorzaak van pijn en krachtsverlies moeten uitwijzen

Daags na het EK veldrijden waarbij Eli Iserbyt dus in de remmen kneep, meldt Het Laatste Nieuws dat de Vlaming woensdag in Antwerpen een MRI-scan zal ondergaan. Deze scan zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de pijn en het krachtsverlies in het linkerbeen is. 'Woensdagavond of donderdag weten we wellicht meer', stelt Jurgen Mettepenningen tegenover diezelfde Belgische krant. De 47-jarige manager van Iserbyts ploeg (Pauwels Sauzen-Bingoal) hoopt snel weer te kunnen beschikken over de gevelde crosser. 'Hopelijk zit hij niet met een langdurige blessure opgezadeld. Liefst van al is het een kwaal van zeer korte duur.'

Update II - 10 oktober 2022 (08.30 uur): Iserbyt kan seizoen vervolgen

Eli Iserbyt kan opgelucht ademhalen. De Belg kan zijn seizoen vervolgen, nadat scans hebben uitgewezen dat hij geen blijvende blessure heeft in zijn linkerbeen. Iserbyt klaagde na het EK in Namen over krachtsverlies, waardoor hij zelfs vroegtijdig afstapte. Er werd gevreesd voor een ernstige kwetsuur, maar dat blijkt niet het geval.

Iserbyt moet de zenuw-pijnen bestrijden met fysio-oefeningen. De doktoren hebben hem groen licht gegeven om verder te gaan met crossen. 'Ik kan de blessure niet structureel erger maken', stelt Iserbyt via de officiële kanalen van zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. 'En ik hou gewoon van veldrijden!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws