Update | Wat zat er in die Franse champagne? EK-held Vanthourenhout moet ook passen voor Merksplas en Troyes Veldrijden
Veldrijden

Update | Wat zat er in die Franse champagne? EK-held Vanthourenhout moet ook passen voor Merksplas en Troyes

Update | Wat zat er in die Franse champagne? EK-held Vanthourenhout moet ook passen voor Merksplas en Troyes

(13 november 2023) De Belgische wielerbond heeft maandagavond zijn selectie bekendgemaakt voor de Wereldbekermanche in het Franse Troyes van zondag 19 november. Zo zijn Thibau Nys en Michael Vanthourenhout opnieuw van de partij, nadat ze elk om hun eigen redenen de derde manche van vorige zondag in Dendermonde links lieten liggen.

Nys laste een pauze in na een bijzonder drukke periode. De 21-jarige zoon van veldritlegende Sven Nys liet al mooie dingen zien met winst in Beringen en op de Koppenberg, maar was de laatste tijd wat over zijn piek heen door vermoeidheid. Zo gaf hij tijdens het EK in het Franse Pontchâteau op en kwam hij er zaterdag tijdens de Superprestige in Niel nauwelijks aan te pas.

Ook Michael Vanthourenhout paste voor Dendermonde, deze keer wel lastminute. Aanvankelijk werd gedacht aan een knieblessure na een pijnlijke val zaterdag in Niel, maar Jurgen Mettepenningen, teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal, bevestigde dat het om maagproblemen ging.

Zoals bij de selectie van de KNWU al duidelijk werd opgemerkt, komen voor het eerst deze winter ook de beloften, junioren en junior-vrouwen in actie. De vorige manche van het hoogst aangeschreven veldritklassement, waar op moment van schrijven het nodige om te doen is, werd bij de heren gewonnen door Pim Ronhaar en bij de dames door Ceylin del Carmen Alvarado.

Update - 16 november 2023 (19.00 uur): Vanthourenhout start niet dit weekend

Michael Vanthourenhout kan nog maar moeilijk genieten van zijn EK-winst in Pontchateau, van twee weken geleden. De Belg van Pauwels Sauzen Bingoal moet ook de crossen op zaterdag en zondag in Merksplas en Troyes missen door vervelende maagproblemen.

Vanthourenhout stapte afgelopen weekend nog wel op in Niel en toonde daar voor het eerst zijn met verve verdedigde Europese trui aan het publiek. Hij reed de cross alleen niet uit door een valpartij, en kwam een dag later ook niet in actie in Dendermonde voor de Wereldbeker.

Problemen met de maag hielden de Belg vervolgens de hele week aan de kant en dus is starten in Merksplas en Troyes geen goed idee. 'Michael is tot op de dag van vandaag helaas nog niet hersteld. Een streep door onze rekening, maar starten in Merksplas of Troyes is onmogelijk. Hopelijk is Michael snel weer helemaal de oude en kunnen we hem in Kortrijk en Dublin terug op volle kracht in actie zien', aldus ploegbaas Jurgen Mettepenningen tegenover Het Nieuwsblad.

Extra vervelend voor Vanthourenhout, die op het EK in Pontchateau zijn eerste zege van het seizoen boekte, nadat hij door eerdere ziekte wat achter de feiten aanliep in de eerste weken van dit seizoen. Daardoor was het vaak net niet, al reed de witblonde renner nog wel podium in Beringen, Overijse en Ruddervoorde.

Belgian Cycling selecties Wereldbeker Troyes 2023

Selectie elite mannen

 1. Eli Iserbyt
 2. Thibau Nys
 3. Michael Vanthourenhout
 4. Laurens Sweeck
 5. Toon Vandebosch
 6. Gerben Kuypers
 7. Jens Adams
 8. Joran Wyseure
 9. Lander Loockx
 10. Witse Meeussen
 11. Niels Vandeputte

Selectie elite vrouwen

 1. Sanne Cant
 2. Laura Verdonschot
 3. Marion Norbert-Riberolle
 4. Lore de Schepper
 5. Julie Brouwers
 6. Suzanne Verhoeven
 7. Jinse Peeters
 8. Xaydée van Sinaey
 9. Alicia Franck

Selectie beloften mannen

 1. Emiel Verstrynge
 2. Ward Huybs
 3. Yorben Lauryssen
 4. Victor van de Putte
 5. Aaron Dockx
 6. Jente Michels

Selectie junioren mannen

 1. Senn Bossaerts
 2. Naud de Clercq
 3. Mathias de Keersmaeker
 4. Fabian Maes
 5. Arthur Van den Boer
 6. Mats Vanden Eynde

Selectie junioren vrouwen

 1. Shanyl De Schoeisitter
 2. Sanne Laurijssen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws