Joris Nieuwenhuis wint sprint naar eerste bocht en daarmee ook de sneeuwcross van Val di Sole Veldrijden
Veldrijden

Joris Nieuwenhuis wint sprint naar eerste bocht en daarmee ook de sneeuwcross van Val di Sole

Joris Nieuwenhuis wint sprint naar eerste bocht en daarmee ook de sneeuwcross van Val di Sole

Joris Nieuwenhuis heeft met overmacht de Wereldbekercross van Val di Sole gewonnen. De Nederlander dook als eerste de sneeuw in en gaf zijn leidende positie nooit meer uit handen. Achter hem ontstond een strijd om plek twee, die in het voordeel van Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck Development Team). Joran Wyseure (Crelan-Corendon) werd derde.

Zo bleek de start van cruciaal belang in de Italiaanse Alpen. Nieuwenhuis wist met de perfecte lijn als eerste de sneeuw in te duiken, maakte geen fouten en kreeg al meteen een kleine voorsprong. Achter de renner van Baloise-Trek Lions was alleen Vandeputte bij de les en hield Nieuwenhuis enigszins in het vizier.

Van positiewisselingen was geen sprake in die eerste ronde. Het gaatje tussen Vandeputte en leider Nieuwenhuis bleef gelijk, terwijl daarachter een groepje achtervolgers ontstond. In deze groep zat onder meer klassementsleider Eli Iserbyt, met ploeggenoot Michael Vanthourenhout. Ook Laurens Sweeck behoorde tot deze kleine groep.

Na precies een ronde te hebben gereden, bedroeg de achterstand voor deze groep al een kleine minuut. Vandeputte reed daarentegen op slechts zestien seconden van Nieuwenhuis, die nog altijd foutloos rondreed.

Nieuwenhuis vergroot gaatje, Wyseure demarreert bij achtervolgers

De voorsprong van Nieuwenhuis wist de renner uit de Achterhoek zelf te vergroten. Vandeputte had halverwege de koers een achterstand aan zijn broek van een halve minuut. Daarachter wist Wyseure weg te rijden uit het groepje met achtervolgers, al was zijn achterstand meer dan een minuut op de kop van de koers. Iserbyt en Vanthourenhout wisten maar niet in het goede ritme te komen en reden rond op twintig seconden van Wyseure.

Die laatste maakte het nog een spannend slot. Niet voor de overwinning, maar wel voor plek twee. Waar Vandeputte zijn achterstand op Nieuwenhuis zag oplopen, liep Wyseure op zijn beurt flink in. Maar echt tot het achterwiel van zijn ploeggenoot op de weg zou de Belg uiteindelijk niet komen.

Wel zat er een podiumplek in voor Wyseure. Als derde passeerde hij de streep. Voor hem kwam Nieuwenhuis na een solo van een uur als eerste over de streep. Vandeputte passeerde na Nieuwenhuis en voor Wyseure als tweede de meet.

Uitslag Wereldbeker Val di Sole mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws