Verrassing! Van der Poel keert week eerder terug in de cross, meteen duel met Pidcock Veldrijden
Veldrijden

Verrassing! Van der Poel keert week eerder terug in de cross, meteen duel met Pidcock

Verrassing! Van der Poel keert week eerder terug in de cross, meteen duel met Pidcock

Mathieu van der Poel keert niet 22 december in Mol, maar al een week eerder terug in de cross. De wereldkampioen veldrijden maakt zaterdag 16 december zijn opwachting in de X2O-Trofee cross van Herentals. De Nederlander neemt het daar onder meer op tegen Tom Pidcock.

De organisatie van de X2O-Trofee maakte de deelname van Van der Poel in Herentals middels een persbericht bekend. De alleskunner van Alpecin-Deceuninck treft daar gelijk een andere alleskunner: Pidcock (INEOS Grenadiers). Ook voor de Brit geldt de cross van Herentals als zijn start van het crossseizoen. In tegenstelling tot Van der Poel zal Pidcock begin februari niet deelnemen aan het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor. Ook Van Aert laat de mondiale titelstrijd in het veld schieten.

Duel Van der Poel met Van Aert volgt later

Van der Poel zelf wist even later via de sociale kanalen van zijn ploeg te melden uit te kijken naar zijn rentree in de cross. 'Ik heb goed getraind in Spanje en ik voel mij klaar om te starten in Herentals. Een extra uur crossen met de drukke Kerst-periode in het vooruitzicht kan alleen positief uitpakken.'

Een duel met tussen Van der Poel en van Aert laat langer op zich wachten. Die staat op het programma voor de cross van Mol (22 december). De crossfans zullen met name uitkijken naar de rit van een dag later in Antwerpen. In die Wereldbekercross staan 'De Grote Drie' (dus Van der Poel, Pidcock en Van Aert) aan het vertrek. In totaal zal Van der Poel dit crossseizoen veertien keer in actie komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws