Van Aert blij dat hij na enorme inhaalslag nog als vierde eindigt: 'Was het hoogst haalbare' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert blij dat hij na enorme inhaalslag nog als vierde eindigt: 'Was het hoogst haalbare'

Van Aert blij dat hij na enorme inhaalslag nog als vierde eindigt: 'Was het hoogst haalbare'

Wout van Aert kon zijn prachtige zegereeks in de Wereldbeker van Hulst geen vervolg geven. De Belg kreeg al vroeg te maken met kettingproblemen en werd zodoende gedwongen tot een enorme inhaalrace. Die eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, waar Pidcock er met de overwinning vandoor ging.

De renners waren nog geen twee minuten onderweg, of Van Aert stond met pech langs de kant. Het duurde even voordat hij zijn ketting weer goed op de fiets had liggen, waardoor hij werd teruggeworpen naar de veertigste plaats. 'Vandaag was gewoon pech. Ik kwam op dat hupje in een spoor terecht met een groot gat. Daardoor is mijn ketting eraf gegaan denk ik. Ik ging het nog een keer proberen, anders wilde ik tot aan de materiaalzone lopen, maar ik kreeg de ketting toch nog los. Ik ben blij dat ik alsnog als vierde eindigde, dat was het hoogst haalbare. Het is jammer dat ik op een mooi parcours als dit niet voor de overwinning heb kunnen strijden, maar het is wat het is.'

Dat de Belg onderweg nog veel renners moest inhalen, hielp niet mee om de achterstand goed te maken. Toch ging hij nog een aantal grote namen voorbij, om achter Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Lars van der Haar als vierde te eindigen. 'Pas na een half rondje had ik door dat ik echt wel ver zat. Ik heb het nog vol geprobeerd, maar ik ben blij met een vierde plaats. Het was mooi geweest als ik de zegereeks kon voortzetten, maar aan alle mooie liedjes komt een einde.' Woensdag hoopt Van Aert revanche te nemen in X2O-trofee van Herentals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws