Van Aert dendert door in modder van Loenhout: 'Probeerde zo zuinig mogelijk te rijden' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert dendert door in modder van Loenhout: 'Probeerde zo zuinig mogelijk te rijden'

Van Aert dendert door in modder van Loenhout: 'Probeerde zo zuinig mogelijk te rijden'

De Azencross in Loenhout is een prooi geworden voor Wout van Aert. De Belg boekte daarmee zijn zesde zege op rij en stelde na afloop dat hij het dit keer wat rustiger aan wilde doen.

De 27-jarige Van Aert tastte op het begin nog wat af, maar koos halverwege koers vol de aanval. Michael Vanthourenhout kon nog even volgen, maar dat duurde niet lang. In de lastige modderstukken maakte de renner van Jumbo-Visma het verschil en denderde hij door naar maar waar eens een overwinning. 'Ik probeerde zo zuinig mogelijk te rijden. Er was veel wind vandaag, zeker tot aan het indraaien van het veld. Daarom probeerde ik in het begin een beetje mee te schuiven en het verschil later te maken', zo gaf hij aan in het flashinterview.

Dat verschil werd van een klein gaatje al snel een gat, waardoor Van Aert maar weer eens moeiteloos naar de overwinning reed. 'Het viel constant stil op de weg, maar ik reed met een goede groep voorop. Tot Michael stevig versnelde en ik even alles moest geven om terug te komen. Het idee was om het niet te laten stilvallen en gelijk over te pakken. Ik werd even afgeremd door een foutje, maar slaagde erin om een gaatje te slaan. Het is belangrijk om de komende crossen goed door te komen, want er zijn er veel in korte tijd. Maar met de conditie is niks mis.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws