Van Aert zaterdag blikvanger in Ethias Cross Essen; Ronhaar en Vermeersch concurrenten Veldrijden
Veldrijden

Van Aert zaterdag blikvanger in Ethias Cross Essen; Ronhaar en Vermeersch concurrenten

Van Aert zaterdag blikvanger in Ethias Cross Essen; Ronhaar en Vermeersch concurrenten

Wout van Aert kiest als enige topper voor de dubbel dit weekend. De Belg van Jumbo-Visma is zaterdag de huizenhoge favoriet voor Essen, waar een groot deel van de concurrentie verstek laat gaan. Zondag zal hij ook aan de start staan in de sneeuw van de Wereldbekercross in Val di Sole, Italië.

De wedstrijd in Essen is de enige cross in de Ethias-serie die van Aert zal afwerken. Vorig jaar wist Mathieu van der Poel te winnen op het bochtige parcours in Essen, dat net over de grens bij Roosendaal ligt. De Nederlander hield destijds Quinten Hermans en Tom Pidcock af. Hermans gaf destijds overigens flink wat kritiek op het parcours. 'Ze weten hier niet veel van een omloop bouwen.'

Van Aert zelf was ook al drie keer succesvol in Essen en kan op die manier zaterdag zijn vierde overwinning in die gemeente toevoegen. Eerder won hij in 2014, 2015 en 2016. De coureur van Jumbo-Visma zal dan wel af moeten rekenen met Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions) en Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), die zijn rentree maakt. Toppers als Eli Iserbyt, Toon Aerts en Lars van der Haar doen niet mee in de cross, die om 15.00 uur aan zal vangen.

Gros Nederlandse dames laat Essen schieten

Ook bij de dames zijn er veel vrouwen niet bij. Onder meer Lucinda Brand, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en Puck Pieterse zijn er niet bij, wat betekent dat namen als Anna Kay, Maud Kaptheijns en misschien zelfs Zoe Backstedt kans maken op een mooie overwinning. De vrouwen beginnen om 13.45 uur aan hun wedstrijd. Na afloop leest u uiteraard de verslagen bij In de Leiderstrui.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijsten van de Ethias Cross in Essen van zaterdag 11 december 2021.

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws