Veldrijden op TV 11 december 2021 | Slaat van Aert toe in eerste cross van het weekend? Veldrijden
Veldrijden

Veldrijden op TV 11 december 2021 | Slaat van Aert toe in eerste cross van het weekend?

Veldrijden op TV 11 december 2021 | Slaat van Aert toe in eerste cross van het weekend?

Zaterdag staat de Ethias Cross in Essen op het programma. Veel grote namen laten bij de mannen en vrouwen verstek gaan, maar niemand minder dan Wout van Aert geeft gewoon acte de présence. Wij vertellen u waar en hoe laat u kunt inschakelen om alles live te volgen.

TV en tijden Ethias Cross Essen 2021

Veel grote namen ontbreken zoals gezegd voor de cross in Essen. Sommigen richten zich op de cross van zondag, voor de Wereldbeker in Val di Sole. Andere renners hebben een trainingsblok ingelast en sluiten tegen kerst pas weer aan. Zo blijft er bij de vrouwen een deelnemerslijst over zonder Nederlandse toppers. Bij de mannen geldt eenzelfde scenario zonder grote namen, al maakt één naam het toch interessant om de TV aan te zetten. Van Aert kiest ervoor om gewoon te rijden, terwijl hij zondag eveneens afreist naar de sneeuwcross in Italië. De Belg krijgt in Essen onder andere concurrentie van landgenoot Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), die een weekje eerder dan ploeggenoot Mathieu van der Poel zijn rentree maakt in het veld.

De grootste concurrentie krijgt Van Aert misschien wel uit Nederland. Pim Ronhaar staat namens Baloise Trek Lions aan de start en hoopt zich ongetwijfeld van voren te laten zien. Waar ploeggenoten Lars van der Haar en Toon Aerts verstrek laten gaan, kan de pas 20-jarige Nederlander zich misschien wel richting het podium rijden. Dat deed hij twee weken geleden namelijk al eens heel knap in de Wereldbeker van Besançon. Toen eindigde hij achter Eli Iserbyt en Aerts op de derde plaats, zijn eerste podiumplaats ooit bij de elite rijders.

De Ethias Cross in Essen kent voor de vrouwen- en mannenwedstrijd de gebruikelijke tijden. De vrouwen starten hun wedstrijd om 13.45 uur, de mannen om 15.00 uur. Op Eurosport 1 en de Eurosport Player wordt vanaf 13.40 uur live verslag gedaan van de vrouwenwedstrijd. De mannenwedstrijd wordt vanaf 14.55 uur uitgezonden op dezelfde kanalen.

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws