Van Alphen tevreden over nieuwe parcours Maasmechelen: 'Zaten meer technische stroken in' Veldrijden
Veldrijden

Van Alphen tevreden over nieuwe parcours Maasmechelen: 'Zaten meer technische stroken in'

Van Alphen tevreden over nieuwe parcours Maasmechelen: 'Zaten meer technische stroken in'

In de door Fem van Empel gewonnen Wereldbekermanche te Maasmechelen finishte Aniek van Alphen als derde, nadat ze ook lange tijd aanspreek leek te maken op plaats twee. In het flashinterview blikte ze terug op haar knappe prestatie in Belgisch Limburg.

'Voor mij voelt dit ergens wel als een overwinning', aldus een gelukkige Van Alphen. 'Fem is momenteel ruimschoots de beste. Het is leuk dat ik dan kan meedoen om een podiumplaats. Ik ben dus zeker tevreden met dit resultaat. Het was een heel lastige koers, vooral met de wedstrijd van gisteren (Ruddervoorde, red.) in de benen.'

'Uiteindelijk ben ik superblij met de derde plaats. Het geeft veel vertrouwen', aldus Van Alphen

Voorafgaand aan de cross in Maasmechelen was er het nodige te doen om het parcours. Vorig jaar stond de eerste editie van het modderspektakel op het crossmenu, maar die kon rekenen op een flinke dosis kritiek. Daar hadden de parcoursbouwers afgelopen week naar geluisterd, zo bevestigde Eli Iserbyt een dag eerder al. 'Ik denk de organisatie het parcours hier in Maasmechelen verbeterd heeft ten opzichte van vorig jaar. Er zaten nu ook meer technische stroken in', sluit Van Alphen zich erbij aan. 'Daar heb ik zeer zeker van genoten.'

De tweede plaats leek lange tijd een serieuze optie voor Van Alphen, temeer omdat de uiteindelijke nummer twee - Ceylin del Carmen Alvarado - te kampen kreeg met pech. 'Ik weet wel dat Ceylin enorm sterk is. Ze kreeg echter te maken met een kapotte schoen. Toevallig weet ik daar alles van. Het is zeker niet fijn. Uiteindelijk snelt ze toch naar die tweede plek. Die had ook voor mij kunnen zijn, maar ik wist dat dat moeilijk ging worden. Uiteindelijk ben ik superblij met de derde plaats. Het geeft veel vertrouwen', besluit ze het vraaggesprek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws