Nieuwe onewomanshow Van Empel: Jumbo-Visma-renster pakt ook in Wereldbeker Maasmechelen de zege, Alvarado tweede Veldrijden
Veldrijden

Nieuwe onewomanshow Van Empel: Jumbo-Visma-renster pakt ook in Wereldbeker Maasmechelen de zege, Alvarado tweede

Nieuwe onewomanshow Van Empel: Jumbo-Visma-renster pakt ook in Wereldbeker Maasmechelen de zege, Alvarado tweede

Fem van Empel heeft ook haar vijfde cross van het seizoen gewonnen. De 21-jarige renster van Jumbo-Visma zit daarmee nog altijd op een 100%-score in deze veldritwinter. Bovendien verstevigde ze met haar nieuwe onewomanshow de leidende positie in het Wereldbekerklassement. Op meer dan één minuut achterstand werd Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck), een dag eerder in Ruddervoorde nog primus, tweede. Aniek van Alphen (Cyclocross Reds) finishte als derde.

Het waren Van Empel, Marie Schreiber, Van Alphen en Alvarado die als besten uit de startblokken schoten. Voor Manon Bakker verliep de start juist wat minder soepeltjes, daar de 24-jarige renster van Crelan-Corendon al vrij vroeg onderuit ging. Ze nam een aantal andere dames (onder wie Annemarie Worst) mee in haar val. Gelukkig voor Bakker, die een dag eerder in Ruddervoorde ook al onderuit schoof en als gevolg van die crash opgaf, kon ze haar weg vervolgen.

Na de eerste hindernissen werd duidelijk dat Van Empel en Alvarado de twee beste dames in koers waren. Van Alphen en Schreiber, kort na haar teleurstellend verlopen cross in Ruddervoorde geïnterviewd door In de Leiderstrui, konden het torenhoge tempo van de wereldkampioene niet bijbenen. De Luxemburgs kampioene paste als eerste, daarna moest ook de Noord-Brabantse Van Alphen eraan geloven. Ook Alvarado moest al vrij snel haar meerdere erkennen in Van Empel, die als gevolg van een valpartijtje van de Rotterdamse binnen no-time een flink gat bijeen gefietst had. De onewomanshow was daarmee al vrij snel in de maak: tien seconden werden er vijftien en vijftien werden er (meer dan) twintig.

Van Empel geeft in Maasmechelen opnieuw masterclass veldrijden, Alvarado en Van Alphen mee op podium

De strijd om de overwinning - die eigenlijk nooit een strijd was - was al lang gestreden. Het duel om plaats twee was echter wel een spannende, aangezien Alvarado en Van Alphen niet veel voor elkaar onder leken te doen. Eerlijkheid gebiedt ons te vermelden dat dat er hoofdzakelijk mee te maken had dat Alvarado rondreed met een kapotte schoen en om die reden iets langer in de materiaalpost te zien was. Inge van der Heijden leek onderwijl beslag te hebben gelegd op plaats vier, terwijl Leonie Bentveld en Schreiber zich roerden in de jacht op plek vijf.

Kon iets of iemand Van Empel nog van een vijfde seizoenszege houden? Het antwoord op die vraag bleek ontkennend. Van Empel maakte geen foutjes en soleerde glansrijk naar de overwinning. Alvarado had zich in de verre achtergrond duidelijk herpakt en snelde naar de tweede stek, Van Alphen vervolledigde het podium.

Uitslag Wereldbeker Maasmechelen vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws