Van Anrooij houdt achteropkomende Van Empel achter zich in Duinencross Koksijde Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij houdt achteropkomende Van Empel achter zich in Duinencross Koksijde

Van Anrooij houdt achteropkomende Van Empel achter zich in Duinencross Koksijde

Shirin van Anrooij heeft na een interessante strijd de Duinencross in Koksijde weten te winnen. De jonge Nederlandse reed in de eerste ronde al weg en kon na een sterke cross de achterop komende Fem van Empel achter zich laten.

Ceylin del Carmen Alvarado schot als een komeet uit de startblokken, terwijl de openingsstrook in de achtergrond ontsierd werd door een zware valpartij. Da dames hadden daar uiteraard geen weet van, met Inge van der Heijden voorop. Van Anrooij kende ook een goede start en het was de dame van Baloise Trek Lions die de druk gedurende ronde één opvoerde.

Van Anrooij trekt in openingsronde door

De jongedames slaagde daarin en sloeg vrij snel een gat, terwijl Europees kampioene Van Empel, die bij de verkenning haar knie stootte, in de openingsronde wat meer moeite leek te hebben met het mulle zand in Koksijde. Na één ronde reed zij samen met Alvarado, Van der Heijden en Lucinda Brand op tien seconden van de koploopster. Marianne Vos kende ook geen gemakkelijke dag, zij moest al 35 seconden toegeven.

Terwijl Van Anrooij bleef doorstoten, vond Van Empel de schwung in de tweede ronde. De nieuwe kopvrouw van Jumbo-Visma liet Alvarado en co achter zich en zette de jacht in op haar leeftijdgenote aan kop. Tijd goedmaken lukte niet, integendeel zelfs. Een ontketende Van Anrooij sneed als een four wheel drive door het zand en bouwde haar voorsprong in de tweede ronde alleen maar uit.

Opgeven komt echter niet voor in het woordenboek van Van Empel, die zicht bleef houden op het donkerblauwe tenue van Van Anrooij en op die manier de wedstrijd in een soort status quo zette. Ondertussen reed Brand verder weg van haar concurrenten voor plek vier en het Superprestige-klassement, wat uiteraard ook niet onbelangrijk was.

In de vierde ronde kende Van Empel een klasse zandpassage, waar Van Anrooij juist van de fiets moest doordat enkele gedubbelden haar in de weg liepen. Het verschil liep daarmee terug van dertien naar acht seconden, maar Van Anrooij liet zich niet uit het veld slaan.

Uitslag X2O Trofee Duinencross Koksijde 2023

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws