Van Empel stootte gevoelige knie tijdens verkenning: 'Misschien komt Zonhoven in de knel' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel stootte gevoelige knie tijdens verkenning: 'Misschien komt Zonhoven in de knel'

Van Empel stootte gevoelige knie tijdens verkenning: 'Misschien komt Zonhoven in de knel'

Fem van Empel wist in de Duinencross van Koksijde met een tweede plek een goed resultaat te behalen, maar dacht na afloop vooral aan een voorval tijdens de verkenning. De renster van Jumbo-Visma stootte namelijk haar gevoelige knie, waardoor het nog even de vraag was of ze überhaupt zou gaan starten donderdag.

'Ik heb veel last van de knie', openbaarde Van Empel na afloop van de cross tegenover Maarten Vangramberen in het flashinterview. 'Het was even de vraag of ik nog zou kunnen starten en ik moet nu ook even kijken hoe die gaat reageren. Misschien komt Zonhoven (haar eerstvolgende race, op zondag, red.) in de knel, maar ik hoop dat het mee gaat vallen.'

Van Empel stootte haar gevoelige knie

De jongeling legt uit hoe het gebeurde. 'Tijdens de verkenning nam ik binnenkant bocht, waarbij ik uit het zandspoor schoot en met mijn knie tegen de dranghekken kwam. Dat hoeft niet veel te zijn, maar als ie gevoelig is voel je dat wel', doelt Van Empel op haar harde crash in Val di Sole op die knie. Na de val in Italië stond ze bijna twee weken buitenspel.

'Daardoor had ik ook geen benen om te winnen', bekende Van Empel, die leeftijdgenote Shirin van Anrooij naar de zege zag denderen. 'Maar ik heb er het maximale uitgehaald. Ik voelde me niet echt fit, maar mag op zich wel tevreden zijn met het podium.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws