Van Anrooij gaat WK mogelijk toch bij de Elite rijden: 'Wil misschien toch overstappen' Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij gaat WK mogelijk toch bij de Elite rijden: 'Wil misschien toch overstappen'

Van Anrooij gaat WK mogelijk toch bij de Elite rijden: 'Wil misschien toch overstappen'

Shirin van Anrooij schreef met een indrukwekkend machtsvertoon de Wereldbeker van Zonhoven op haar naam. Door een combinatie van verbluffende techniek en veel kracht kon ze haar tegenstanders declasseren. De renster is nog pas een belofte, en in die categorie rijdt ze het Wereldbekerklassement ook, maar na deze zege twijfelt ze toch aan WK-deelname bij de Elite.

Al na iets meer dan een ronde reed Van Anrooij solo. 'Het was niet makkelijk maar ik had een super goed gevoel. Daardoor had ik erg veel controle gedurende de hele ronde en ik denk dat ik geen enkele fout heb gemaakt. Ik kon goed mijn eigen tempo rijden, zat heerlijk in een flow en dan is die afdaling gewoon zo heerlijk om doorheen te rijden!', zo vertelt ze in het flashinterview.

Dat ze met zo'n grote voorsprong zou winnen, kwam voor de Zeeuwse als een verrassing. 'Ik had dit niet verwacht, al wist ik wel dat ik gewoon veel vertrouwen moest hebben in het zand na mijn goede cross in Koksijde, dus ik wist wel dat winnen mogelijk was. Ook omdat de krachtstukken omhoog me behoorlijk goed liggen. Solo gaan na slechts een ronde had ik alleen echt niet verwacht.'

WK in Hoogerheide bij de beloften of de elite voor Van Anrooij?

Over minder dan een maand is het WK veldrijden in Hoogerheide. Van Anrooij beschouwt dat enigszins als een thuisparcours, en wil er graag winnen. 'Deze overwinning maakt de beslissing alleen maar lastiger!', lacht Van Anrooij over een mogelijke deelname bij de Elitecategorie. Voorlopig staat ze op de deelnemerslijst bij de beloften. 'Misschien wil ik eigenlijk toch wel overstappen naar de elite, maar hiervoor was ik honderd procent zeker dat ik bij de beloften zou rijden. Tijdens het slot van de wedstrijd dacht ik al: nu gaan mensen me dat zeker vragen, haha. Ik weet het nog steeds niet zeker, het wordt een hele lastige beslissing.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws