Van Anrooij na zege in de slijk van Gavere: 'Lopen ging me beter af dan fietsen' Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij na zege in de slijk van Gavere: 'Lopen ging me beter af dan fietsen'

Van Anrooij na zege in de slijk van Gavere: 'Lopen ging me beter af dan fietsen'

Shirin van Anrooij wist op Tweede Kerstdag haar tweede cross op rij te winnen. De renster van Baloise Trek Lions wist haar opkomende ploeggenote Lucinda Brand af te houden op een loodzware omloop in Gavere en was na afloop uiteraard content met haar overwinning.

'Het was heel zwaar, maar ik voelde mij heel sterk', stelde Van Anrooij in het flashinterview. Wel gaf ze aan dat ze nog een foutje maakte, waardoor ze het haarzelf moeilijker maakte dan nodig was. 'In de derde ronde reed ik wat te lang door en op die manier blies ik mijzelf op. Daarna besloot ik vooral te gaan lopen, dat ging me wat beter af', verklaarde ze haar tactiek.

Op die manier kon Van Anrooij Puck Pieterse en later ook Brand af houden. 'Ik reed op kop en had niet in de gaten dat Puck er niet meer was. Ik reed mijn eigen tempo en zag Lucinda dichter bij komen', gaf Van Anrooij aan, die zich geen moment zorgen maakte. 'Ik wist dat het laatste gedeelte van de cross mij het beste lag en daar kon ik dan ook het verschil maken.'

Brand beaamde dat. 'Ik zag dat Shirin wat foutjes maakte en kon het gat dichten, maar ze reed een erg sterke laatste ronde', gaf ze haar jongere ploeggenote een mooi compliment mee na afloop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws