Van der Haar droomt van stunt op WK: 'Alles is mogelijk, ga er heel hard voor trainen' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar droomt van stunt op WK: 'Alles is mogelijk, ga er heel hard voor trainen'

Van der Haar droomt van stunt op WK: 'Alles is mogelijk, ga er heel hard voor trainen'

Lars van der Haar zette zondag een indrukwekkende solo neer op het NK veldrijden. Voor de derde keer ging hij er met de Nederlandse titel vandoor, nadat hij eerder dit seizoen al Europees kampioen werd. Of hij datzelfde kunstje op het WK binnenkort opnieuw kan opvoeren? 'Alles is mogelijk', zo antwoordt hij aan de NOS.

Van der Haar pakte al in de eerste ronde een voorsprong op zijn concurrenten. Wat volgde was een hele lange solo op weg naar de titel. 'Het viel echt tegen in mijn eentje. Ik probeerde me te focussen op de anderen en wilde steeds harder rijden, zodat ik ze steeds wat verder weg zag zakken. Dat lukte, maar ik maakte wel een paar kleine foutjes. Uiteindelijk heb ik gewisseld naar andere banden om iets meer risico's te kunnen nemen', legt hij uit.

De crosser van Baloise-Trek Lions vertelt dat deze zege veel voor hem betekent. 'Ik ben er heel trots op, dit is wel echt het seizoen van de truien voor mij.' Geeft hem dat misschien wel vleugels richting het WK, dat op 30 januari verreden zal worden? 'Ik ga er heel hard voor trainen, het is zeker een doel. Alles is mogelijk. Ik zal dan wel langs een paar hele sterke concurrenten moeten, maar die moeten ook langs mij. Ik blijf nu even twee dagen van de fiets en zal me daarna volledig op het WK focussen. De Wereldbekercross in Flamanville (op 16 januari, red.) sla ik waarschijnlijk over.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws