Van der Haar een klasse apart op NK veldrijden, Hendrikx pakt beloftentitel Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar een klasse apart op NK veldrijden, Hendrikx pakt beloftentitel

Van der Haar een klasse apart op NK veldrijden, Hendrikx pakt beloftentitel

Lars van der Haar is volledig onbedreigd naar een nieuwe nationale titel in het veldrijden gereden. De Europees kampioen in deze discipline was veel te sterk voor de concurrentie en kwam met een grote voorsprong als eerste over de finish.

Voorafgaand aan het NK veldrijden was Van der Haar al de gedoodverfde favoriet en dat toonde hij direct tijdens de wedstrijd in Rucphen. Al in de openingsronde van het kampioenschap sloeg hij een gaatje met de rest van het veld. Ook Corné van Kessel was bij lange na niet opgewassen tegen de ontketende Europees kampioen.

Waar de crossfans voor de buis ongetwijfeld nog gehoopt hadden op een spannende cross, kwamen zij bedrogen uit. Van der Haar werd op geen enkel moment in de wedstrijd meer bedreigd om de nationale titel bij te schrijven op zijn palmares. Na een spreekwoordelijke 'ride in the park' mocht hij na ongeveer een uurtje crossen zijn handen in de lucht gooien.

Van Kessel tweede, Hendrikx wint bij beloftes

Achter Van der Haar werd er door Van Kessel en de jonge Mees Hendrikx gestreden om de tweede plaats in de wedstrijd. De renner van IKO-Crelan had een lange tijd het voordeel ten opzichte van zijn oudere landgenoot, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Van Kessel steeds dichterbij. Bij het ingaan van de slotronde kwamen de twee weer bij elkaar, waarna de ervaren Van Kessel nog wat over bleek te hebben. Met een goede inspanning hield hij daarmee Hendrikx van zich af voor het zilver.

Ondanks het mislopen van de tweede plek, wist Hendrikx met zijn sterke prestatie al zijn leeftijdsgenoten ruim achter zich te houden. Hij veroverde daarmee dan ook de Nederlandse titel bij de beloften. Pim Ronhaar en Ryan Kamp moesten het onderspit delven.

Uitslag NK veldrijden 2022 - mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws