Van der Haar ontgoocheld na nederlaag tegen Iserbyt: 'De terechte winnaar, maar het doet pijn' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar ontgoocheld na nederlaag tegen Iserbyt: 'De terechte winnaar, maar het doet pijn'

Van der Haar ontgoocheld na nederlaag tegen Iserbyt: 'De terechte winnaar, maar het doet pijn'

Lars van der Haar trok zondag aan het kortste eind na een tweestrijd tegen Eli Iserbyt in de Wereldbeker van Troyes. Waar de Nederlander in het eerste deel de overhand had, was hij in de laatste rondes niet opgewassen tegen Iserbyt. 'Ik ben zeer teleurgesteld en een beetje gebroken', doet de runner-up na afloop geen moeite om zijn teleurstelling te verbergen.

Lars van der Haar kende een goede start en trok met name in de tweede ronde furieus door. Hij sloeg daarmee een gat op de concurrentie. Enkel Iserbyt wist terug te keren, waarna de Belg in de slotfase de overhand had. 'Ik had goede benen, maar ben verslagen. Ik wilde vandaag heel graag winnen en heb alles geprobeerd', ziet Van der Haar geen punt waar hij het heeft laten liggen.

Wel brak zijn snelle start hem enigszins op. 'Ik was enorm aan het worstelen nadat ik zo vroeg aan de leiding kwam. Ik worstelde met het tempo en omdat je niemand om je heen had, kon ik niet zien wat eventueel betere lijnen waren. Dus je deed gewoon wat je dacht dat het beste was.'

Van der Haar: 'Dat was in zijn voordeel'

Na een fietswissel ging Iserbyt op en over Van der Haar. 'Hij nam gelijk een paar lijnen veel beter dan ik. Hij zette gelijk zoveel druk op mij, waardoor ik gedwongen werd om ook die lijnen aan te houden. Dat was in zijn voordeel. Ik kon ook niet meer versnellen op het einde. Eli is de terechte winnaar, maar het deed pijn', aldus een ontgoochelde Van der Haar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws