Iserbyt komt boven na lekker gevecht met Van der Haar in Troyes, Nieuwenhuis blijft indruk maken Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt komt boven na lekker gevecht met Van der Haar in Troyes, Nieuwenhuis blijft indruk maken

Iserbyt komt boven na lekker gevecht met Van der Haar in Troyes, Nieuwenhuis blijft indruk maken

Eli Iserbyt heeft de wereldbekercross in Troyes bij de mannen gewonnen. Na de overtuigende zege van Ceylin del Carmen Alvarado bij de dames, werd het bij de heren een stuk spannender. Lars van der Haar reed lang aan kop, maar moest in deel twee het hoofd buigen. Joris Nieuwenhuis werd derde, nadat hij zaterdag al won in Merksplas.

De beste start was voor Ryan Kamp, met Gerben Kuypers en Niels Vandeputte ook brutaal bij de eersten in de openingsfase. Thibau Nys schoot bij de start uit zijn pedaal en moest even z'n explosiviteit aanboren, terwijl teamgenoten Van der Haar en Pim Ronhaar namens Baloise Trek Lions uitstekend weg waren. Ook Nieuwenhuis, zaterdag nog winnaar in Merksplas, kon in de eerste ronde aanhaken.

Eli Iserbyt was de grote afwezige in de eerste groep, en dat hadden ze bij Baloise Trek Lions in de smiezen. Van der Haar zette zich op kop en verhoogde het tempo. Mede dankzij een lekke band van Kamp sloeg de leider in het wereldbekerklassement vervolgens een gaatje. Kuypers moest daarachter de achtervolging gaan leiden, omdat Nys, Ronhaar en Nieuwenhuis logischerwijs niet achter hun ploeggenoot aan wilden.

Lees verder onder de video

Iserbyt komt terug bij Van der Haar, Nys zakt erdoor

Van der Haar reed een mooi gaatje bijeen, met Iserbyt die bij de achtervolgende groep aansloot, net als Laurens Sweeck. Na een uitstekende schuine kant reed Kuypers in z'n eentje weg van de rest, achter Van der Haar aan. In de grotere groep moest Pauwels Sauzen Bingoal met Iserbyt en Kamp tempo maken. Dat deed vooral Iserbyt met verve, met Nys die eerst nog aan zijn wiel geplakt mee schoof. De jonge Belg moest zijn landgenoot echter laten gaan. Zo hadden we Van der Haar na drie rondes op kop, met Iserbyt die over Kuypers heen ging en op twee volgde. Namens Baloise Trek Lions zakten Nys en Ronhaar weg, terwijl Nieuwenhuis en Kamp sterk reden.

Van der Haar hield het uiteindelijk een halve cross vol, maar ronde vijf was het moment dat Iserbyt in uitstekende vorm terug de aansluiting vond. De Belg wilde er meteen van wegrijden, maar Van der Haar hield gelijke tred. Kuypers reed eenzaam op plek drie, met Nieuwenhuis en Kamp die steeds dichterbij kwamen. Strijd om de podiumplaatsen dus, zo zien we het graag, met vooraan het verschil dat steeds tussen de vijf en tien seconden bungelde.

Uitslag Wereldbeker cross Troyes 2023 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws