Man-in-vorm Nieuwenhuis opnieuw op het podium: 'Moest wel wat in de wedstrijd komen' Veldrijden
Veldrijden

Man-in-vorm Nieuwenhuis opnieuw op het podium: 'Moest wel wat in de wedstrijd komen'

Man-in-vorm Nieuwenhuis opnieuw op het podium: 'Moest wel wat in de wedstrijd komen'

Joris Nieuwenhuis bewees zondag in de Wereldbeker van Troyes dat zijn overwinning van een dag eerder in Merksplas geen toevalstreffer was. Hoewel de Nederlander zich niet in de strijd om de overwinning kon mengen, beslechtte hij de strijd om plek drie met Gerben Kuypers wel in zijn voordeel. 'Ik voelde me supergoed gisteren. Dat gaf me het vertrouwen dat ik vandaag oké zou zijn', aldus Nieuwenhuis in het flashinterview.

Waar zijn ploegmaat Van der Haar een uitstekende start had, gold dat niet voor Nieuwenhuis. De inspanning van een dag eerder in Merksplas was namelijk nog niet helemaal verteerd. 'Ik voelde de benen nog wel wat, maar ik probeerde progressie te boeken tijdens de race. Ik begon betere lijnen te rijden, dus het was oké.'

Nieuwenhuis schoof steeds verder op naar voren en kreeg Kuypers, die op dat moment op de derde plek koerste, in het zicht. Het vertrouwen van zijn overwinning een dag eerder gaf vervolgens de doorslag in de strijd met de Belg. 'Ja, natuurlijk. Maar zoals ik al zei, moest ik wel wat in de wedstrijd komen. Daarnaast zag ik hem voor me rijden. Dat was een groot voordeel op dit rondje denk ik. Dat was heel fijn', aldus de crosser van Baloise Trek Lions.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws