Verstrynge klopt Michels in spannend duel om Belgische titel (beloften), Nys stapt af na val Veldrijden
Veldrijden

Verstrynge klopt Michels in spannend duel om Belgische titel (beloften), Nys stapt af na val

Verstrynge klopt Michels in spannend duel om Belgische titel (beloften), Nys stapt af na val

Emiel Verstrynge heeft zich zondagmiddag tot Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften gekroond. De 19-jarige renner raakte verzeild in een spannende tweestrijd met Jente Michels en wist laatstgenoemde in de slotronde te lossen. Thibau Nys, die als torenhoog favoriet van start ging, viel uit na een valpartij.

Het bal werd geopend door Verstrynge, die als eerste afstand nam van het peloton. De leider werd echter al snel geveld door pech, daar hij in het zand tegen de grond ging. Achter Verstrynge schoot eerst Nys in de achtervolging, maar even later nam Michels zijn rol over. Laatstgenoemde gooide de gashendel eens flink open en snelde naar Verstrynge toe. Ook Joran Wyseure, ploeggenoot van Verstrynge, meldde zich vervolgens aan het front.

Halverwege de koers slaagde Michels erin zich los te maken van Verstrynge. De renner van Alpecin-Fenix pakte al snel enkele tellen, maar zag zijn rivaal langzaam maar zeker toch weer terugkeren in zijn wiel. Wyseure begon in moeilijkheden te verkeren en kon het tempo maar moeilijk volgen, waardoor we nog maar twee leiders in de koers hadden. Topfavoriet Nys kende een minder mooie dag; het jonge talent kwam hard ten val en moest de strijd staken.

In de slotronde regende het aanvallen van Michels, die zich de sterkste man in koers leek te voelen. De renner wist zijn tegenstander echter niet te kraken, integendeel zelfs. Verstrynge zette een sterke zandpassage neer en wist Michels op dat gedeelte te lossen. De coureur van Tormans CX Team by Wanty-Gobert zag zijn achtervolger niet meer terugkeren en legde beslag op de Belgische titel. Michels moest zodoende genoegen nemen met plek twee, terwijl Wyseure derde werd.

Uitslag BK veldrijden 2022 - beloften mannen

1. Emiel Verstrynge
2. Jente Michels
3. Joran Wyseure
4. Gerben Kuypers
5. Witse Meeussen
6. Lennert Belmans
7. Sander De Vet
8. Anton Ferdinande
9. Clément Horny
10. Jelle Vermoote

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws