Van der Haar knalt in laatste meters voorbij Aerts om podiumplek: 'Wilde het niet cadeau geven' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar knalt in laatste meters voorbij Aerts om podiumplek: 'Wilde het niet cadeau geven'

Van der Haar knalt in laatste meters voorbij Aerts om podiumplek: 'Wilde het niet cadeau geven'

Toon Aerts keerde zaterdag in Sint-Niklaas terug in competitie na een schorsing van twee jaar, wat logischerwijs een hoop emotie opriep bij zijn hele entourage. De Belg van Deschacht-Hens-Maes leek dit te gaan bekronen met een derde plek in de Waaslandcross, maar Lars van der Haar bleef hem op de meet voor.

'Het podium was misschien wel de kers op de taart geweest. Maar de taart zal zoet smaken, ik ben tevreden', liet Aerts, die ex-ploegmakker Van der Haar totaal niet met de nek aankeek, direct na afloop weten. 'Ik moest op bepaalde momenten echt diep gaan. Maar ik dacht toen: Komaan, man, een uurtje afzien, wat is dat tegenover die twee jaar waarin je hebt afgezien?', doet hij uit de doeken.

'Ik had het gevoel dat het een kampioenschap was. Dat zijn momenten waarop ze met toeters en bellen langs de kant staan en juichen', aldus Aerts, die de glimlach niet van zijn gezicht liet slaan. 'Ik ben die mensen dankbaar. Dit is een dag die ik voor de rest van mijn leven niet zal vergeten', besloot de Belg zijn relaas.

Van der Haar had de afgelopen jaren nog veel contact met Aerts

Van der Haar kwam even later voor de microfoon als nummer drie van de dag. 'Ik heb Toon in de koers twee keer meegenomen. Ik vond het leuk dat hij er weer was en het publiek was helemaal gek, maar als het om een podiumplek gaat... dan wil ik hem zelf ook graag hebben. Ik denk dat het er voor hem had ingezeten als hij na het inhalen van Joran Wyseure direct was doorgegaan, maar ik wilde hem het niet cadeau geven.'

'Toon heeft mij niet verrast. Ik weet wat zijn capaciteiten zijn en ik heb ook de afgelopen twee jaar nog veel contact met hem gehad, dus ik wist dat hij in orde ging zijn', stelde de man uit Woudenberg. 'Op een ronde als hier kom je op een goede plek terecht, maar hij staat nog wel een keer op het podium.'

'Ik ben de hele week niet lekker geweest', deed de Nederlander zelf uit de doeken. 'Deze ochtend heb ik nog getwijfeld om te komen. Maar ik had geen koorts, dus dan gaan we rijden. Niet doodziek, is aan de start staan', lacht hij breeduit. 'Ik heb dus wel een aantal rondes nodig gehad om het gevoel te vinden.'

Michael Vanthourenhout was oppermachtig in de veldrit van Sint-Niklaas. 'Het was een uur lang tegen mezelf vechten, maar het geeft veel voldoening. Het was niet het plan om zo vroeg te gaan, maar goed. We hebben het met de ploeg goed gespeeld, dus dat is mooi. Ik ben blij dat ik nog eens kan winnen', stelde de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws