Van der Haar vecht zich naar plek drie: 'In de eerste ronde kwam ik geen meter vooruit' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar vecht zich naar plek drie: 'In de eerste ronde kwam ik geen meter vooruit'

Van der Haar vecht zich naar plek drie: 'In de eerste ronde kwam ik geen meter vooruit'

In de modderige Superprestigecross in Boom wist Lars van der Haar zich zaterdag naar een derde plek te vechten. Een knappe prestatie van de Europees kampioen, want uit zijn woorden in het flashinterview bleek dat hij niet zijn beste dag kende.

'Ik was verrast van mezelf', zo opent Van der Haar zijn relaas. 'In de eerste ronde wist ik niet wat me overkwam, want ik kwam gewoon geen meter vooruit. Ik dacht: dat gaat wat worden vandaag! Toch voelde ik me in de tweede ronde eigenlijk direct weer heel goed en kon ik weer power zetten. Ik reed weer terug naar voren, maar er was er al eentje ver gaan vliegen', zo doelt hij op de klinkende solo van winnaar Wout van Aert.

De crosser van Baloise-Trek Lions geeft aan volledig zijn eigen koers te hebben gereden. 'Ik heb eigenlijk naar niemand gekeken. Ik raakte goed van voren en keek toen alleen maar naar mezelf, want ik wilde proberen nog een goede koers te rijden. In de laatste ronde had ik pas door dat ik voor de derde plek reed. Ik heb altijd gedacht dat Quinten (Hermans, red.) nog voor ons reed, maar blijkbaar was hij daar al weg', aldus Van der Haar, die maar wat tevreden is met zijn derde plek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws