Iserbyt naast podium: 'Hopen op snellere wedstrijden om bij Van Aert te kunnen blijven' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt naast podium: 'Hopen op snellere wedstrijden om bij Van Aert te kunnen blijven'

Iserbyt naast podium: 'Hopen op snellere wedstrijden om bij Van Aert te kunnen blijven'

Waar Eli Iserbyt het grootste deel van de afgelopen crossen naar zijn hand wist te zetten, moest hij zaterdag in de Superprestigecross in Boom genoegen nemen met een vierde plek. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal liet na afloop weten dat hij een moeilijke dag beleefde.

In het flashinterview laat Iserbyt weten dat het opspattende water hem parten speelde. 'Daardoor waren mijn benen al koud vanaf het begin. Ik probeerde er zoveel mogelijk uit te halen, maar het was een moeilijke dag. Het water maakte het gewoon heel koud en daar kun je niet veel aan doen.' Door de modderachtige omstandigheden gingen er dan ook heel wat renners tegen de vlakte. 'Iedereen maakte heel veel fouten. Zo zag ik Pidcock (Tom, red.) ook nog vallen in de laatste ronde. Het was een kwestie van recht blijven. Ik deed het een beetje rustig aan, want ik voelde al direct in het begin dat het niet echt mijn ding was.'

De race werd gewonnen door Wout van Aert, die bij zijn rentree gelijk een mooie solo uit zijn mouw schudde. 'Wout was heel snel weg. Je ziet wel dat hij in zo'n parcours iets vindt dat hem heel goed ligt. Sinds vorige winter heeft hij altijd een hoog niveau gehaald en rijdt hij altijd constant, ook op de weg. Ik moet wel hopen op wat snellere wedstrijden om bij van Aert te kunnen blijven', concludeert Iserbyt realistisch.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws