Van der Haar weer op het podium: 'Spaarde mijn krachten voor de slotronde' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar weer op het podium: 'Spaarde mijn krachten voor de slotronde'

Van der Haar weer op het podium: 'Spaarde mijn krachten voor de slotronde'

Lars van der Haar voegde zaterdag in de Superprestige van Boom weer een tweede plaats toe aan zijn inmiddels indrukwekkende reeks aan ereplaatsen. In de slotronde was hij na een beklijvend duel Eli Iserbyt de baas. De overwinning in de cross ging naar Tom Pidcock.

Van der Haar reed het merendeel van de cross in gezelschap van de twee ploeggenoten Iserbyt en Michael Vanthourenhout. ‘Ik nam niet over van Eli en Michael, zij reden duidelijk voor het klassement’, vertelt Van der Haar in het flashinterview. De Nederlander reed in het begin nog in de buurt van wereldkampioen Pidcock, maar merkte dat de Brit een versnelling hoger reed. ‘Ik werd er afgereden door Pidcock, dus ik zag de overwinning niet direct zitten. Vervolgens heb ik mijn krachten wat gespaard en gewacht op de laatste ronde.’

In die laatste ronde volgde een boeiend duel met Iserbyt. ‘Ik maakte een foutje waardoor Iserbyt terugkwam, dat was stom. Door een gelukje versla ik hem dan. Hij kwam niet in zijn pedalen – ik ook niet – maar ik bleef gewoon door trappen, hij moest mij toch maar weer eerst zien te passeren’, aldus Van der Haar.

Van der Haar: 'Hoop dat hij óke is'

In de eerste ronde werden Van der Haar en co overklast door Pidcock en Van der Poel. ‘Ik schrok wel een beetje, maar zag ook dat Van der Poel wel een beetje moeite had met het tempo. Dus ik had nog wel in mijn hoofd om terug te rijden.’ Lang duurde het niet voordat Van der Haar Van der Poel weer zou zien. Zijn landgenoot schoof namelijk vervelend onderuit aan het begin van de tweede ronde. ‘Toen lag hij ineens daar op de grond. Ik hoop dat hij oké is’, besluit Van der Haar. Van der Poel sprak na de cross over klachten aan de schouder en de knie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws