Wuyts ziet Nys en Verstrynge tekort schieten: 'Ik had er meer verweer van verwacht' Veldrijden
Veldrijden

Wuyts ziet Nys en Verstrynge tekort schieten: 'Ik had er meer verweer van verwacht'

Wuyts ziet Nys en Verstrynge tekort schieten: 'Ik had er meer verweer van verwacht'

Het valt voormalig Sporza-commentator Michel Wuyts op dat veldrittalenten als Thibau Nys en Emiel Verstrynge nog tekort schieten bij de profs en de aansluiting met de absolute top nog niet weten te maken. 'Op die leeftijd wonnen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel al meerdere profcrossen', is de geboren Leuvenaar stellig.

Wuyts vormde op Sporza jarenlang een iconisch duo met co-commentator José De Cauwer. Heden ten dage is Wuyts nauwelijks nog als commentator te horen. Zoals reeds bekend, werd het contract van de nu 65-jarige Vlaming bij de VRT niet verlengd. Zodoende is hij zich sinds 2022 voornamelijk op zijn werkzaamheden als columnist bij Het Laatste Nieuws gaan richten, waarbij hij ook zijn licht laat schijnen op het veldrijden. In zijn meest recente column gaat hij in op de verschillen tussen de beloften en elite mannen.

'Nieuwenhuis doet het wel beter dan de nochtans felle youngsters', aldus Wuyts

'Veel Iserbyt, vaak Van der Haar, Vanthourenhout en Sweeck er moedig tussendoor. Ze hebben haast. Alle kranten- en onlineartikels wijzen op de komst van groter volk', opent Wuyts zijn column, waarbij hij refereert aan de nabije intrede in het veld van zowel Van Aert als Van der Poel. Intussen heeft ook Tom Pidcock zijn rentree als veldrijder gemaakt.

Wuyts ziet achter de vier genoemde mannen, die de eerste maanden van het veldritseizoen hebben gedomineerd, een gat ontstaan. Enkel Joris Nieuwenhuis komt volgens Wuyts nog redelijk in de buurt. 'Nieuwenhuis doet het wel beter dan de nochtans felle youngsters. Nys, Verstrynge, Wyseure, Michels, ik had er meer verweer van verwacht. Ik dacht aan een podiumplaats bij de profs. Te vroeg, blijkbaar.'

Wuyts ziet nog geen continue ontwikkelingslijn bij Nys en Verstrynge

Toch ziet Wuyts niet louter struggles bij deze beloften. 'Stoeien met beloften ondereen levert uiteraard winst op. Zie maar Verstrynge op het EK en Nys in twee wereldbekermanches. Bevestigen blijft echter wel lastig', waarna hij verwijst naar de 36e plaats van Nys bij de elite mannen tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Beekse Bergen. 'Een groeiproces kan verdomd pijn doen. Zeker op je twintigste.'

'De jongeren van nu zijn niet van hetzelfde niveau als dat Van Aert en Van der Poel waren. Die wonnen op die leeftijd namelijk al meerdere profcrossen. Maar dat zijn dan ook fenomenen die maar om de vijftien jaar geboren worden', sluit Wuyts af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws