Van der Poel vervolgt WK-voorbereiding in Hamme en geliefd Hoogerheide, alle Nederlandse toppers aanwezig Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel vervolgt WK-voorbereiding in Hamme en geliefd Hoogerheide, alle Nederlandse toppers aanwezig

Van der Poel vervolgt WK-voorbereiding in Hamme en geliefd Hoogerheide, alle Nederlandse toppers aanwezig

Nederland komt komende zondag met alle grote namen aan de start voor de Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Bondscoach Gerben de Knegt heeft bij de mannen de beschikking over Mathieu van der Poel en kan bij de vrouwen rekenen op Fem van Empel en Puck Pieterse.

Daags na de heerlijke battles in Benidorm gaat het cross-circuit vrolijk door. Hoogerheide vormt zondag het strijdtoneel van de laatste manche in de Wereldbeker. Bij de vrouwen is de eindzege al zeker voor Ceylin del Carmen Alvarado. Zij zal in eigen land dus gehuldigd gaan worden als eindwinnares. Bij de heren is de winst normaliter voor Eli Iserbyt.

Er staat echter ook een overwinning op het spel, op de plek waar Van der Poel en Van Empel een klein jaar geleden de regenboogtrui veroverden. Van der Poel zien we een dag eerder ook in Hamme, als laatste voorbereidingen voor het WK in Tabor (Tsjechië), op 4 februari. 'De selecties voor het WK krijgen stilaan vorm, voor de renners is Hoogerheide een mooie laatste kans om nog een keer sterk te presteren en dan straks met vertrouwen naar Tabor af te reizen', zegt De Knegt in een persbericht van de KNWU.

Was het een jaar geleden nog koud en droog in Hoogerheide, zondag wordt ander weer voorspeld. 'Als de weersvoorspellingen kloppen, krijgen we een zwaar en eerlijk parcours voor die laatste test voor het WK', weet ook de bondscoach.

Selecties Wereldbeker veldrijden Hoogerheide 2024 - Nederland

Mannen

1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Mathieu van der Poe

4. Pim Ronhaar

5. Ryan Kamp

6. Corne van Kessel

7. Mees Hendrikx

8. Stan Godrie

Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Fem van Empel

3. Puck Pieterse

4. Lucinda Brand

5. Annemarie Worst

6. Inge van der Heijden

7. Manon Bakker

8. Denise Betsema

9. Aniek van Alphen

10. Leonie Bentveld

11. Lauren Molengraaf

12. Larissa Hartog

13. Femke Gort

14. Iris Offerein

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws