🎥 Waarom Tom Pidcock na knappe battle voor de zege plots helemaal uit beeld raakte? Daarom dus... Veldrijden
Veldrijden

🎥 Waarom Tom Pidcock na knappe battle voor de zege plots helemaal uit beeld raakte? Daarom dus...

🎥 Waarom Tom Pidcock na knappe battle voor de zege plots helemaal uit beeld raakte? Daarom dus...

Tom Pidcock was deze cross-winter vaak niet zichzelf en toen hij zaterdag in Benidorm de pers te woord stond, meldde hij ook nog even een operatie aan zijn neus. Niets leek te wijzen op een goede dag op zondag, maar de Brit van INEOS Grenadiers deed toch lange tijd mee om het podium. Totdat hij ineens uit beeld verdween...

Pidcock startte vanaf de derde rij en had in tegenstelling tot bijvoorbeeld Wout van Aert wat langer nodig om van voren te geraken. Het dieseltje van de klimmer was echter opgewarmd en zodoende reed hij uiteindelijk brutaal richting Van Aert en Mathieu van der Poel toe, met ook Michael Vanthourenhout daarbij.

De inmiddels 24-jarige Pidcock wachtte niet af en besloot meteen door te trekken. Zodoende reed hij lange tijd om een topklassering en misschien zelfs wel de zege, ook toen hij op een slecht moment door de pitstraat ging en zo even de aansluiting met de leiders verloor.

Pidcock ging de finale in op plek vijf en ging de slotronde ook in bij het achtervolgende groepje. Dat het uiteindelijk slechts een negende plaats werd, had alles te maken met een buiteling in de slotfase. Pidcock sprong over de balken, maar kwam niet uit bij de tweede. Als een ware ballerina jumpte hij over zijn stuur, om zo zonder erg door te stappen en teleurgesteld z'n fiets weer op te rapen. Wielerfan Artem Shcherbyna legde het op zijn sociale kanalen uitstekend vast.

Voor Pidcock zit het cross-seizoen er nu op, net als voor Van Aert overigens. De Grenadier zien we in de tweede week van februari terug in de Ronde van de Algarve, waar hij vorig jaar nog een rit wist te winnen. Daarna doet hij Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche en Milaan-Sanremo, maar de Vlaamse klassiekers slaat hij over. Pidcock rijdt wel de Ronde van het Baskenland en vervolgens de Ardense klassiekers. Daarna gaat de focus vol op de Tour de France en tussendoor mogelijk nog wat mountainbike-races.

Video: Tom Pidcock mist topklassering door late buiteling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws