Van Empel looft entourage na huzarenstukje in Hamme: 'Wordt soms onderschat hoeveel ze voor mij doen' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel looft entourage na huzarenstukje in Hamme: 'Wordt soms onderschat hoeveel ze voor mij doen'

Van Empel looft entourage na huzarenstukje in Hamme: 'Wordt soms onderschat hoeveel ze voor mij doen'

Fem van Empel liet exact één week voor het Wereldkampioenschap veldrijden in Tábor nog maar eens zien dat het met haar vorm wel snor zit. De Nederlandse van Visma | Lease a Bike heerste in Hamme van start tot finish, waarbij ze met 1.08 minuut voorsprong op nummer twee Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) de finish passeerde.

Uiteraard zorgde dat voor tevredenheid bij Van Empel, die op die manier ook haar leiding in de X2O Trofee nog maar eens verstevigde. 'Ik voelde me heel goed, dus daar was ik blij mee. Ik wilde mijn eigen tempo kunnen rijden, want het was verraderlijk met die sporen. Alleen rijden was een voordeel en dus besloot ik vanaf de start mijn eigen tempo te rijden', aldus de Brabantse, die al na een halve ronde de maat nam van haar concurrentes en die pas na de finish terug zag.

Van Empel had halfweg cross gevoel dat ze het in de tas had

Wanneer had ze dan het gevoel dat het allemaal in de tas zat? 'Halfweg koers hoorde ik het tijdsverschil, dus vanaf dat moment kon ik met een prima tempo het volhouden', vervolgt Van Empel. 'Ik dacht tegen het einde ook aan Hoogerheide, toen ging niet alles honderd procent. Er komt nog een zware dag aan', blikt ze alvast kort vooruit op de veldrit van zondag in West-Brabant.

In de laatste ronde was er nog een mooi beeld te zien: Van Empel stak een duim op naar haar mensen in de post. Ook in het flashinterview na afloop brak ze een lans voor haar entourage. 'Soms wordt het onderschat hoeveel ze voor mij doen. Ik sta in de picture, maar de mensen om mij heen werken misschien nog harder', strooit ze met complimenten na haar mini-teampje in het grotere plaatje van de vrouwentak van Visma | Lease a Bike.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws