Vlamme in Hamme: Fem van Empel houdt het amper een halve cross spannend, Brand tweede Veldrijden
Veldrijden

Vlamme in Hamme: Fem van Empel houdt het amper een halve cross spannend, Brand tweede

Vlamme in Hamme: Fem van Empel houdt het amper een halve cross spannend, Brand tweede

Fem van Empel heeft in Hamme de laatste cross op Belgische bodem voor het WK van volgende week in het Tsjechische Tábor weten te winnen. De renster van Visma | Lease a Bike hield het precies een halve ronde spannend in de Vlaamse klei.

Om 13.45 uur stonden de dames klaar voor het starschot in Hamme, waarbij Van Empel direct rigoureus de kop pakte met Brand in haar spoor. De dame in de regenboogtrui legde er direct duchtig de pees op en denderde als eerste langs de vijver in Hamme, met een prille voorsprong op haar naaste belagers in de Belgische cross.

Naast Brand volgden ook Manon Bakker (Crelan-Corendon), Annemarie Worst (Cyclocross Reds) en Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) in het spoor van Van Empel, al duldde de dame van Visma | Lease a Bike niet direct tegenstand. Na amper een halve ronde was er al een degelijke voorsprong voor de Brabantse in Nederlandse dienst, veroorzaakt door enkele foutjes van Brand. Bakker en Worst passeerden de Nederlands kampioene.

Van Empel kent eenzame cross in Hamme

Worst moest de andere dames laten gaan, waarbij het verschil tot Van Empel zienderogen toe aan het nemen was in de eerste rondes. De 21-jarige dame, die zondag ook nog de cross in Hoogerheide zal rijden als laatste voorbereiding op het WK veldrijden, kende zodoende een eenzame middag in Hamme, waar ze zelfs al vrij vlot een beetje aan consolideren en sparen kon gaan denken.

De strijd om plek twee was spannender. Brand trachtte meermaals het verschil te maken, maar kreeg op haar beurt ook met een sterke Bakker van doen. De Flevolandse zette haar concurrente in ronde drie onder druk, die daar zichtbaar moeite mee had. Brand zou Brand echter niet zijn als ze de tanden op elkaar zou zetten en zich vast zou bijten in het wiel van Bakker. Eén ronde later liet de dame van Baloise Trek Lions op haar beurt Bakker weer achter, waarmee het eindvonnis van de veldrit in Hamme getekend was op twee rondes van de meet.

Uitslag X2O Trofee Hamme vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws