Michael Vanthourenhout laat Mathieu van der Poel ervoor werken in Hamme, maar Nederlander wint wel Veldrijden
Veldrijden

Michael Vanthourenhout laat Mathieu van der Poel ervoor werken in Hamme, maar Nederlander wint wel

Michael Vanthourenhout laat Mathieu van der Poel ervoor werken in Hamme, maar Nederlander wint wel

Mathieu van der Poel heeft zaterdag de X2O Trofee-cross in Hamme op zijn naam weten te schrijven. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck vond met Michael Vanthourenhout een geduchte tegenstander op zijn pad, maar rekende uiteindelijk toch met de Belg af.

De mannen in Hamme stonden niet op oorlogssterkte aan de start. Wout van Aert en Tom Pidcock hebben natuurlijk een punt achter hun crosswinter gezet, maar ook onder meer Thibau Nys, Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis lieten de veldrit van zaterdag schieten. Wel van de partij was Van der Poel natuurlijk, die in Benidorm vorige week voor het eerst verslagen werd.

De regenboogtrui miste zijn start wat en dook rond positie tien het veld in, waar de koppositie werd gepakt door Alpecin-Deceuninck-ploegmaat Niels Vandeputte. Gedurende ronde één nam Europees kampioen Vanthourenhout het vaandel over, terwijl wereldkampioen Van der Poel dat allemaal van op positie zes/zeven aanzag.

De Nederlander wist wel dat hij Vanthourenhout niet zomaar moest laten rijden en dus besloot hij zich in het achtervolgende groepje voor diens ploeggenoot Eli Iserbyt te zetten en de kastanjes zodoende uit het vuur te halen. De Belgische driekleur posteerde zich in het wiel van Van der Poel, de rest lag op dat moment alweer op de rekker.

Vanthourenhoudt biedt Van der Poel even  tegenstand

Van der Poel, die zondag ook nog de cross in Hoogerheide op de door zijn vader uitgetekende omloop afwerkt, keek het allemaal nog even aan. Hij liet een deel van het veld terugkeren, met onder meer Lars van der Haar en Toon Vandebosch. Landgenoot Van der Haar maakte hier dankbaar gebruik van door de koppositie te pakken.

Na 25 minuten slingerde MVDP zijn motor maar eens flink aan langs de materiaalpost, waarmee hij de rest ferm onder druk wis te zetten. Vanthourenhout plooide zich en reed naar het achterwiel van de kopman van Alpecin-Deceuninck toe, die er op die manier serieus voor moest rijden. Heel even dan, want goed een ronde later was het wel van dat. Vanthourenhout werd allesbehalve weggereden, maar de schifting was wel definitief gemaakt.

In de achtergrond verdedigde Van der Haar zijn leidersplaats in de X2O Trofee met hand en tand, tegenover onder meer Iserbyt, Vandebosch en Cameron Mason. Een foutje in de slotronde kostte de Nederlander zijn goede positie, waarna Iserbyt en Vandeputte een robbertje uitvochten voor plek drie. Iserbyt kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Uitslag X2O Trofee Hamme mannen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws