Van Empel ook in Maasmechelen Femtastisch: zo daagde ze zichzelf tijdens solo alsnog uit Veldrijden
Veldrijden

Van Empel ook in Maasmechelen Femtastisch: zo daagde ze zichzelf tijdens solo alsnog uit

Van Empel ook in Maasmechelen Femtastisch: zo daagde ze zichzelf tijdens solo alsnog uit

Vijf op vijf: Fem van Empel is so far dé vrouw van deze crosswinter. De Nederlandse van Jumbo-Visma liet ook in de tweede Wereldbekercross in Maasmechelen iedereen haar hielen zien, waar ze uiteraard zeer content mee was. In de Leiderstrui sprak na afloop met de kwaliteitsrenster uit Noord-Brabant!

'Het was echt niet zo makkelijk als dat het er uitzag', was het eerste antwoord van Van Empel in het flashinterview. 'Het was eigenlijk best wel lastig, vooral de eerste ronde. Ik had een goede start. De openingsronde was het gevoel echter niet al te best. Dat verbeterde wel vanaf de tweede ronde. Al met al ben ik dus blij met hoe het gegaan is.' Ceylin del Carmen Alvarado kon Van Empel even volgen, maar moest na een val - met lelijke bebloede knie als gevolg - haar rivale laten gaan. Vanaf dat moment reed Van Empel dus alleen.

'Je hebt dan zeker genoeg tijd om na te denken, al is het best wel moeilijk om een hele wedstrijd alleen te rijden', liet ze goed een halfuur na de wedstrijd weten. Hoe ze dat dan leuk houdt? Door heuveltjes op te sprinten. 'Het is vooral strak tempo rijden, zodat ze niet terug kunnen komen. Op de hupsjes probeerde ik mijzelf nog wel uit te dagen', vertelde ze met een aanstekelijke glimlach. 'En gelukkig helpen de mensen langs de kant me daarbij ook', zei ze eerder al.

Van Empel mikt in nabije toekomst op Kopppenberg en EK veldrijden

Wat nu? ‘Het is zaak om gezond te blijven en niet al te veel te doen', is Van Empel duidelijk, om vervolgens haar nabije toekomstplannen met ons te delen. 'Woensdag rijd ik nog de Koppenberg en daarna ga ik door naar het EK, dus dan zit het eerste deel van het seizoen er voor mij op. De Koppenberg is één van mijn favoriete crossen, dus die wil ik zeker niet missen. Daar wil ik ook zeker winnen. Van het EK-parcours in Pontchateau heb ik alleen filmpjes bekeken tot dusver', aldus de Brabantse.

Van Empel lijkt alles te winnen wat er te winnen valt. Het lijkt zelfs nog beter te gaan dan vorig jaar, toen ze ook al stevig huishield in de cyclocross. ‘Ik probeer mijn eigen ding te doen en niet te veel naar de andere te kijken, dan zit ik ook in mijn eigen focus', is haar antwoord op onze vraag wie haar op korte termijn nog tegenstand moet gaan bieden. 'En we gaan nog mooie strijd zien deze winter, daar ben ik van overtuigd.’

'Ik had het er afgelopen zomer nog over met mijn vader', haalde ze nog aan in het flashinterview. 'We concludeerden dat het gek zou zijn als ik het nog beter zou doen dan vorig seizoen. Maar tot nu toe gaat het qua winstmarge juist beter', jubelt de Noord-Brabantse. 'Ik weet dat het heel speciaal is en ik geniet van elk moment. Er gaat echt wel een tijd komen dat het minder zal gaan, maar ook daar kan ik prima mee leven.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws