Thibau Nys kon zichzelf niet pijnigen en is zich bewust van 'dure' fout in Maasmechelen Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys kon zichzelf niet pijnigen en is zich bewust van 'dure' fout in Maasmechelen

Thibau Nys kon zichzelf niet pijnigen en is zich bewust van 'dure' fout in Maasmechelen

Thibau Nys ging zondag als topfavoriet van start in de Wereldbekercross van Maasmechelen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plek. De Belg kwam naar eigen zeggen niet echt in de wedstrijd en liet daardoor dus ook mogelijke dure punten liggen in het Wereldbekerklassement.

'Ik zat in de eerste helft met overschot, maar kon uiteindelijk niet over mijn toeren gaan', vertelde Nys vlak na de finish aan de toegestroomde media, waaronder In de Leiderstrui. 'Ik had er heel veel moeite mee om mijzelf pijn te doen. Hoe het komt, weet ik niet. Tijdens de verkenning voelde ik mij al niet top, maar het kan ook gewoon een mindere dag zijn. Dat kan natuurlijk ook een keer', is hij mild voor zichzelf.

Uiteindelijk kwam Nys ten val, wat hij zichzelf aanrekent. 'Ik zat gewoon niet goed in de wedstrijd en dan maak je veel fouten. Nu was dat een dure, want ik verlies er een podiumplek door', is hij zich bewust van de impact van die crash. 'Dat waren mooie punten geweest om mee te nemen voor het klassement en met een plaats op het podium was ik ook heel blij mee geweest. Van mijn valpartij heb ik geen last, maar ik moet het nog even laten checken.'

Nys na zevende plek realistisch: 'Het kan rap keren'

Voor zijn ambities is het nog te vroeg om een pad te kiezen, is Nys van mening. 'Ik win de eerste Wereldbeker en ben nu zevende, dus het kan heel rap keren', haalt hij aan. Tot slot had hij nog enkele mooie woorden over voor ploeggenoot Lars van der Haar, de uiteindelijke winnaar van de cross in Maasmechelen. 'Het is top dat Lars die overwinning mee naar huis neemt en ik hoop dat we die lijn met de hele ploeg door kunnen trekken naar de Koppenbergcross.'

Woensdag doet Nys in Oudenaarde dus mee aan de veldrit op de befaamde Koppenberg, terwijl hij komende zondag ook één van de topfavorieten zal zijn op het EK in Pontchateau.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news