Van der Poel hard voor zichzelf: 'Zulke fouten moet ik niet maken' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel hard voor zichzelf: 'Zulke fouten moet ik niet maken'

Van der Poel hard voor zichzelf: 'Zulke fouten moet ik niet maken'

Mathieu van der Poel is daags na zijn val in Boom nog eens teruggekomen op die crash. De Nederlander viel in de cross van zaterdag lelijk op zijn knie en gaf voor de race van zondag in Antwerpen aan dat hij dat zichzelf aan rekent.

'Het was een stomme val', concludeerde het gezicht van Alpecin-Deceuninck de dag nadien. 'Daar ben ik ook wel wat boos over, op mijzelf. Zulke fouten moet ik niet maken', klinkt het. Uiteindelijk reed Van der Poel de wedstrijd wel uit, met een dertiende plek als resultaat. 'Het is gebeurd. Ik ben dan wel wat angry geweest, want het is een gemiste kans en ik heb nu schade aan mijn lichaam die ik liever niet had gehad. Maar goed, ik hoop dat ik er niet te veel last van heb.'

Van der Poel stelt dat het goed was om in beweging te blijven

Desondanks vallen de klachten mee. 'Ik voelde het vanmorgen wel bij het opstaan, maar ik had gedacht dat het nog wat meer zou zijn. Na de val had ik wat pijn aan mijn knie, maar ik denk dat het uiteindelijk wel een goede zaak was om uit te rijden. Het ging beter gedurende de race en ik denk dat het goed was om in beweging te blijven', herhaalt hij zijn woorden van zaterdag na de race.

Zondag start VDP dus in Antwerpen. 'Ik hoop dat ik niet al te veel last heb van mijn blessure. Antwerpen is een leuke cross en ook nog eens dicht bij huis', aldus de man die zelfs vanuit zijn huis naar Antwerpen fietste in 36 kilometer zondagochtend. 'Dat maakt het wel speciaal, ik vind het leuk om hier te rijden. Of het mogelijk is dat ik met Wout van Aert en Tom Pidcock op het podium sta? Dat is mogelijk, ja', lachte de Nederlander. Van Aert maakt zondag zijn rentree in het veld, terwijl hij Pidcock al twee keer tegenkwam.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws