Zieke Alvarado mist duel met Grote Vier en komt met update: 'Voelde me al de hele week ziek' Veldrijden
Veldrijden

Zieke Alvarado mist duel met Grote Vier en komt met update: 'Voelde me al de hele week ziek'

Zieke Alvarado mist duel met Grote Vier en komt met update: 'Voelde me al de hele week ziek'

Ook dit weekend komt er geen duel tussen de Grote Vijf in het vrouwenveldrijden. Ceylin del Carmen Alvarado moet wegens ziekte verstek laten gaan voor de Superprestige in Boom en de Werelbeker in Flamanville en zo blijft een titanenstrijd met Fem van Empel, Puck Pieterse, Lucinda Brand en Shirin van Anrooij verder uit. Haar team Alpecin-Deceuninck maakte het nieuws vrijdagavond bekend.

In het seizoensbegin moest Alvarado aanvankelijk vaak de duimen leggen voor Van Empel, maar nadat haar landgenote een rustperiode van twee weken inlaste, greep Alvarado de macht. De 25-jarige Nederlandse won de Superprestiges van Ruddervoorde, Niel en Merksplas en de Wereldbekers in Dendermonde en Troyes. Verder eindigde ze door ook een karrenvracht aan tweede plaatsen voorlopig nooit van het podium.

Tot slot is ze ook koploper in het klassement van de Superprestige en de Wereldbeker, maar ze kan die leidersplaats dus niet verdedigen. Van Empel, Pieterse en van Anrooij tekenen wel present in Boom, in Flamanville komt de renster van Baloise Trek Lions samen met haar ploeggenote Lucinda Brand aan de start.

Update - 2 december (9.30 uur): Alvarado verzorgt update over ziekte op Instagram

De ochtend na de bekendmaking voorzag Alvarado haar fans van een update over haar ziekte. Dat deed ze op Instagram. 'Helaas zul je mij dit weekend niet vanop de rij zien staan. Ik ben sinds zondagavond erg ziek en daardoor niet fit genoeg om dit weekend te racen. Ik baal ervan dat ik mijn beide leidersposities niet kan verdedigen, maar gezondheid gaat nu voor. Als ik analyseer hoe het afgelopen weekend in Dublin ging (voor en tijdens de wedstrijddag), denk ik dat mijn lichaam me al een waarschuwing gaf. Maar er is nog niets verloren, het seizoen heeft nog een lange weg te gaan, tot snel', vertelt Alvarado.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws